VIDEO: Rubens Barrichello zet de gebroeders Schumacher te kijk

10 mei 2017 20:01 Redactie

Rubens Barrichello knalt naar podium met heerlijke actie


De Grand Prix van Spanje staat voor de deur, hoog tijd dus voor een terugblik op mooie momenten uit de geschiedenis van de Grand Prix.

Tijdens de Grand Prix van Spanje in 2000 gebeurde er van alles. Uiteindelijk eindigde Mika Hakkinen en David Coulthard, beide McLaren-Mercedes, op de plekken één en twee, mede door een leeglopende band van Michael Schumacher. Daarachter ontspon zich echter een heerlijk gevecht.

Michael Schumacher streed lang met Mika Hakkinen om de overwinning, maar zakte terug door een leeglopende band. De strijd om het podium ging daardoor tussen de gebroeders Schumacher. Ralf, rijdend voor Williams-BMW, en Michael, rijdend voor Ferrari. De twee broers hadden het aan de stok met elkaar en waren in de volle overtuiging dat één van hen naar het podium zou mogen. Tijdens het gevecht kwam de teamgenoot van Michael, Rubens Barrichello, echter met rasse sneden dichterbij.

Na een rondenlang gevecht plaatste Ralf eindelijk een inhaalactie bij zijn broer Michael. Net op het moment dat Ralf dacht het podium binnen te hebben, schoot Barrichello de beide coureurs voorbij en pakte zo de laatste podiumplaats. Kijk en geniet!Video & foto: Formula1.com YouTube

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen