Vijf redenen waarom 2017 een mooi formule 1 seizoen wordt!

01 jan. 15:48 Redactie
Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen! 2017 belooft een mooi formule 1 seizoen te worden. Met alle veranderingen aan de auto's, een nieuwe Mercedes-coureur en natuurlijk Max Verstappen.

Racingnew365 blikt alvast vooruit en heeft vijf dingen uitgelicht die bij moeten dragen aan een onvergetelijk formule 1 seizoen.

1. Bredere banden

formule 1 banden 2017 pirelli

Onder het motto: Groter, beter en sneller! De Pirelli banden zijn liefst 25% breder geworden, waardoor de grip van de F1-auto's flink toeneemt. Dit betekent een hogere bochtensnelheid door de extra grip.

Volgens Pirelli is het voor de coureurs lastiger om op de limiet te rijden, waardoor de beste coureurs boven komen drijven.

2. Een nieuw gezicht bij Mercedes

bottas

Nico Rosberg nam plotseling afscheid van de formule 1 en liet een leegte achter bij Mercedes. Het vacante stoeltje wordt naar alle waarschijnlijkheid opgevuld door Valtteri Bottas. Een nieuwe concurrent voor Lewis Hamilton, maar ook vers bloed in de top van de formule 1.

Max Verstappen liet in 2016 zien wat een beetje vers bloed kan doen. Kan Bottas het voorbeeld van de Nederlander volgen en in 2017 imponeren?

3. Nieuwe formule 1 regels

Formule 1 2017 © Giorgio Piola / F1.com

De auto's gaan compleet op de schop! De bolides krijgen een veel agressiever uiterlijk en moeten ervoor zorgen dat de mannen zichzelf kunnen onderscheiden van de jongens. Met brede banden, langere en bredere vleugels en tal van aanpassingen, worden de auto's 3 tot 5 seconden per ronde sneller.

De nieuwe regels bieden volop kansen voor de teams om de dominantie van Mercedes ten einde te brengen. Ferrari en Red Bull is er alles aan gelegen om een succesvolle bolide te bouwen.

4. Mclaren!

alonso mclaren McLaren-Honda

2015 was waardeloos, 2016 was matig en 2017 moet de grote sprong voorwaarts worden. Honda komt met een compleet nieuwe motor op de proppen, die in staat moet zijn om mee te draaien in de top. Ja, hetzelfde verhaal als we voor aanvang van 2016 hoorden, maar wij hebben er meer vertrouwen in dat Honda het nu wel voor elkaar krijgt.

Fernando Alonso droomt van zijn derde wereldtitel, dat lijkt ons te hoog gegrepen in 2017, maar een volgende stap voor uit zou zeer welkom zijn voor de spanning. Met Stoffel Vandoorne krijgen onze zuiderburen er een F1-coureur bij. Vandoorne beschikt over ontzettend veel talent en de ervaring die nodig is om er gelijk te staan in 2017. Wij verwachten veel van Stoffel.

5. Max Verstappen

verstappen Red Bull Contentpool

Veroverde de formule 1 in 2016! Sinds zijn overstap naar Red Bull Racing kwam zijn carrière in een nog grote stroomversnelling. Het vorige seizoen was al indrukwekkend, maar de Nederlander leert snel en verbetert zich nog met iedere race.

In 2017 wil Red Bull strijden voor de wereldtitel. Verstappen en Ricciardo zijn er klaar voor! Het belooft een seizoen te worden waarbij we allemaal weer op het puntje van onze stoel gaan zitten.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen