Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf zaken die opvielen aan de Formule 1 GP van Spanje 2019

Van tevoren hoopten de Formule 1-fans op een tweestrijd, naderhand liep het nummer één-team nog verder uit op de concurrentie. RacingNews365 benoemt de vijf belangrijkste zaken na de Grand Prix van Spanje.

Hamilton is niet van zijn stuk te brengen

Kon Valtteri Bottas a la voorganger Nico Rosberg het hoofd van Lewis Hamilton op hol doen slaan? Het antwoord is vooralsnog een ferme nee. Goed, de Fin won in Australië en Azerbeidzjan, maar in de eerstgenoemde race bleek Hamilton een probleem met zijn wagen te hebben en in Bakoe hield de Brit zijn conculega continu in het gezichtsveld. Met dank aan een prima start - geen sublieme, eerlijk is eerlijk, Sebastian Vettel kwam het beste van zijn plaats - scheurde Hamilton afgelopen zondag op volle vaart richting zijn derde seizoenszege.

Ferrari is het lachertje van de Formule 1

Hoe graag de objectieve Formule 1-fan ook een tweestrijd wil zien, hij komt er maar niet omdat één van de topteams gigantisch faalt. Ook in Spanje blonk Ferrari uit in onkunde. Vanaf het moment dat de lichten doven verandert de pitmuur in een kippenhok en dat is niet bepaald bevordelijk voor de strategische kansen van Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Mercedes heeft inmiddels al 96 WK-punten voorsprong. Zes-en-negentig!

Haas holt richting zonnestralen

Na hun ijzersterke optreden in het Formule 1-seizoen 2018 keek menigeen met een schuin oog naar de prestaties van het team van Haas. In Australië stond de Amerikaanse equipe er direct goed voor: konden Kevin Magnussen en Romain Grosjean de stal, die geleid wordt door de aimabele Guenther Steiner, naar de vierde plek in het WK loodsen? Doordat de VF-19 een bandenvretende machine bleek mondden de Bahreinse, Chinese en Azerbeidzjaanse ronden van het WK op zijn zachtst gezegd uit in een behoorlijke teleurstelling. Met dank aan een handvol updates én een stralend zonnetje klom Haas in Spanje uit het dal, om wederom de plek als 'best of the rest' in te nemen.

Kvyat zit bijzonder goed in zijn vel

Twee jaar geleden liep hij door de paddock als een geslagen hond, tegenwoordig mag Daniil Kvyat er weer zijn. De 25-jarige Rus leverde in de schaduw van de toppers misschien wel een van zijn beste Formule 1-weekends ooit af. In de kwalificatie rekende hij af met zijn toch wel deksels snelle Toro Rosso-teammaat Alexander Albon, om in de race keurig twee puntjes over de streep te trekken. Het is bijzonder knap van Kvyat dat hij zich ondanks alle mêlee van 2016-'17 toch zo sterk op heeft weten te richten.

Middenmoters hebben het lastig

Renault, Racing Point en Alfa Romeo - het zijn drie compleet verschillende teams, die één ding gemeen hebben: ze kunnen alle drie strijden om de zevende plaats, achter de rijders van Mercedes, Ferrari en Red Bull Racing. In Spanje hadden de drie teams nog een tweede overeenkomst: ze kwamen er gewoonweg niet aan te pas. Renault moest het stellen met een twaalfde en een dertiende plaats, Racing Point werd dankzij Sergio Perez vijftiende en de Alfa's kwamen op P14 en P16 over de meet. Er zal in de komende dagen in zowel Enstone als Silverstone en Hinwil flink achter de oren worden gekrabd.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie