Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijfde startpositie Max Verstappen bij GP Groot-Brittannië, pole voor Hamilton

Max Verstappen kon niet meestrijden voor de poleposition op Silverstone. De Nederlander moest genoegen nemen met de vijfde positie. Lewis Hamilton zorgde voor vreugde onder de Britse fans door de pole te pakken.

De kwalificatie op Silverstone ging van start zonder Hartley wiens auto zwaar beschadigd raakte in de derde vrije training. Schlemiel van de kwalificatie werd Lance Stroll die al in zijn eerste snelle ronde de controle over de Williams verloor en in de grindbak eindigde. Als gevolg hiervan werd de sessie middels een rode vlag onderbroken. Nadat de stofwolken waren opgetrokken was het de volgende Williams-coureur die het grind opzocht: Sergey Sirotkin kon zijn weg vervolgen. Vooraan was het een gevecht tussen Mercedes en Ferrari, met daarachter de Red Bulls van Verstappen en Ricciardo. Afvallers in Q1: Sainz, Vandoorne, Sirotkin, Stroll en Hartley

In Q2 was het Lewis Hamilton die er eens goed voor ging zitten en een 1.26,2 noteerde, waarmee hij een tiende sneller was dan Vettel en Bottas. Max Verstappen kwam tot de vijfde tijd op zeven tienden. Prachtig was wederom de prestatie van Charles Leclerc in de Sauber die als negende doorging naar de top 10 kwalificatie Afvallers in Q2: Hülkenberg, Perez, Alonso, Gasly en Ericsson. Het wachten was op de eerste vliegende rondjes van Hamilton, Vettel en Bottas in Q3. Daarbij was het Vettel die 0,057 sneller was dan Lewis in zijn eerste poging. Max Verstappen kwam liefst zeven tienden tekort en vond zichzelf terug op P5. In de slotminuten werd het alles of niets voor Hamilton die voor thuispubliek de poleposition wilde veroveren. Met een 1.25,8 troefde de Brit zijn rivaal af met 0,044. Raikkonen legde op minder dan één tiende beslag op de derde positie. Max Verstappen zien we morgen terug op een vijfde positie op de grid.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen