Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve adviseert Hamilton: 'Agressief de achtste F1-titel binnenhalen'

Jacques Villeneuve is er niet van overtuigd dat Lewis Hamilton zal stoppen. De wereldkampioen van 1997 denkt dat de Brit agressiever op jacht gaat naar zijn achtste coureurstitel.

Ruim een maand na de Grand Prix van Abu Dhabi is het nog steeds niet duidelijk of Lewis Hamilton zijn Formule 1-carrière voort zal zetten. De Mercedes-coureur heeft niets meer van zich laten horen sinds hij de wereldtitel van 2021 verloor van Max Verstappen. Meerdere F1-prominenten zijn ervan overtuigd dat Hamilton niet zomaar stopt met racen. Ook Jacques Villeneuve, de wereldkampioen van 1997, verwacht niet dat Hamilton zal stoppen. De Canadees kijkt tevreden terug op de seizoensafsluiter en denkt dat de rivaal van Verstappen door het controversiële einde sterker terugkomt. "Het is goed voor de sport", zegt hij bij een NASCAR-testdag. "Lewis moet nu terugkeren en zijn achtste titel op een agressieve manier proberen te winnen." Niet iedereen is tevreden over de slotfase van de GP van Abu Dhabi. Doordat de FIA besloot nog één ronde te racen na een safety car-periode, won Verstappen de wereldtitel van 2021. "Het was een beetje controversieel, maar dat is het altijd als het bepaald wordt in de laatste race."

"Niemand had verwacht dat Rosberg niet terug zou keren"

Villeneuve vindt het niet ondenkbaar dat Hamilton alsnog stopt met zijn F1-carrière, maar schat deze kans klein in. "Wie weet? Niemand had verwacht dat Nico Rosberg niet terug zou keren. Opeens werd hij wakker op een ochtend en vertelde hij dat hij geen passie meer voelde om te racen. Dit lijkt niet het geval te zijn bij Lewis, maar wie weet?" "Het is lastig om te weten wat er in iemands hoofd omgaat", benadrukt de voormalig F1-coureur. De uitkomst van het 2021-seizoen was pijnlijk voor Hamilton, maar Villeneuve vindt dat hij 'gewoon weer door moet gaan' met zijn carrière. Het is nog niet duidelijk of de Brit doorgaat met racen, al hintte Mercedes hier eerder al wel op. Villeneuve vindt overigens dat Verstappen de terechte kampioen van 2021 is. "Het was spannend om te zien hoe het seizoen er aan toe ging, Max heeft dit kampioenschap verdiend. Hij zat er het hele jaar bovenop, race na race."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024