Villeneuve begrijpt Vettel: 'Ik had precies hetzelfde gedaan'

27 jun. 2017 11:51 Redactie

Villeneuve steunt Vettel


Jacques Villeneuve vindt de ophef over de actie van Sebastian Vettel veel te ver gaan. De wereldkampioen van 1997 zou exact hetzelfde hebben gedaan.

Vettel stuurde in richting Hamilton nadat deze achter de safety car vertraagde. De Duitser ging verhaal halen, maar de manier waarop konden veel mensen niet waarderen. Volgens Villeneuve wordt het echter schromelijk overdreven.

"Ze reden zo langzaam, wat maakt het uit? Het was natuurlijk een incident, maar Lewis gaf hem een brakte test," laat hij Motorsport.com weten.

"Ik ben een coureur en heb het gezien. Als iemand die bij mij deed, zou ik precies hetzelfde hebben gedaan. Hij werd al maximaal gestraft voor zijn actie."

Volgens de Canadees was er ook geen sprake van opzet bij Vettel. "Hij reed met een hand aan het stuur, was druk aan het kijken en wijzen. Je gaat echt niet iemand aanrijden als je wielen zo staan, want dat beschadig je je eigen auto. Met een hand aan het stuur? Als je iemand wil raken dan doe je dat met twee handen aan het stuur."

Het incident ging de hele wereld over en inmiddels heeft iedereen zijn of haar mening gevormd. Villeneuve is blij dat er eindelijk wat emotie in de Fomruile 1 komt.

"We zien eindelijk wat emotie en dat is goed. Het gaat hier om twee coureurs die vechten voor de titel, die boos worden en uiteindelijk leverde het geen schade op. Wat is dan het probleem? Het is prachtige TV."

In de slotfase vroeg Hamilton zijn team of ze Bottas konden laten vertragen zodat hij Vettel aan kon vallen en eventueel van positie kon wisselen met zijn teamgenoot. Het team van Mercedes gaf hier geen gehoor aan. 

"Ik zie liever dit dan Lewis die het team vraagt oom Bottas te laten vertragen, zodat hij Vettel aan kan vallen. Dat was pas beschamend!"

Lewis Hamilton vond na afloop van de race dat Sebastian Vettel niet genoeg was gestraft. De frustratie was ondermeer zo groot omdat hij door een extra pitstop achter zijn rivaal eindigde.

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen