Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve benoemt groot verschil tussen Verstappen en Hamilton

Volgens Jacques Villeneuve zijn Max Verstappen en Lewis Hamilton twee uitersten. De voormalig F1-coureur laat duidelijk merken dat de Nederlander er in 2021 vandoor moet gaan met de wereldtitel.

Er zitten enorme verschillen tussen de persoonlijkheden van Max Verstappen en Lewis Hamilton, zo analyseert Jacques Villeneuve bij De Telegraaf . De wereldkampioen van 1997 ziet duidelijke verschillen tussen de twee titelkandidaten van 2021. "Het zijn twee extremen", zo trapt hij af. "Max is niet politiek correct, trekt zich niets aan van wat anderen zeggen en is hier om te racen." Bij Hamilton is het volgens Villeneuve juist het tegenovergestelde. "Lewis is juist meer bezig met zijn imago en heel actief op sociale media. We zien dit jaar een geweldige show." Toch heeft de zoon van Gilles Villeneuve een duidelijke voorkeur voor de titelfavoriet. "Voor de Formule 1 zou het beter zijn als Max wint. In dat geval moet Lewis nog steeds jagen op zijn achtste wereldtitel om zo het record van Michael Schumacher te verbreken."

Verstappen is enorm veranderd

De mening van Villeneuve over Verstappen is door de jaren heen veranderd. In de eerste Formule 1-seizoenen van de Nederlander was hij nog kritisch, maar tegenwoordig is de Canadees lovend over de prestaties van Verstappen. "Hij is niet meer dezelfde coureur als toen", vervolgt Villeneuve. "Hij is enorm gegroeid en volwassen geworden. Hij is gefocust en het hele team staat achter hem. Red Bull is echt volledig een Verstappen-team op dit moment." Dit lijkt volgens de voormalig coureur op de filosofie bij de Duitse renstal. "Net zoals Mercedes een Hamilton-team is." Villeneuve vindt dat Verstappen ook op het asfalt de betere coureur is, in ieder geval dit seizoen. "Ik vind dat Lewis meer fouten heeft gemaakt dit jaar." Toch staat Verstappen slechts acht WK-punten los van zijn titelrivaal. "Het heeft hem niet zoveel punten gekost", ziet de voormalig F1-coureur. "Max is bezig aan een beter seizoen, al is het duidelijk dat ze mijlenver boven de rest uitsteken."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst