Villeneuve: "De beste rijders hebben voordeel bij nieuwe F1 regels"

12 mrt. 2017 14:33 Redactie

Jacques Villeneuve is voorstander van de nieuwe F1 regels


Jacques Villeneuve, de wereldkampioen in de Formule 1 van 1997, is tegenwoordig werkzaam als commentator c.q. analist. Zijn mening steekt hij dan ook bepaald niet onder stoelen of banken. Ook hij was in Barcelona aanwezig bij de wintertesten en liet na afloop hiervan weten dat de nieuwe Formule 1 regels in zijn ogen voor een hoop spektakel gaan zorgen.

"Wat ik tot nu toe heb gezien, is simpelweg geweldig. Ten eerste zien de auto's er super uit. Ze zijn een stuk groter, echt F1 auto's zoals ze moeten zijn. Maar ook hoe de banden zich nu houden is opmerkelijk."

Villeneuve verwacht vooral dat de coureurs zich een andere manier van rijden eigen moeten maken.

"Hiervoor konden de coureurs nooit lang aanvallen. Maar nu kunnen ze eindelijk veel agressiever rijden zonder steeds rekening te moeten houden met hun banden."

Hij voorspelt dan ook dat de lagere slijtage van de banden voor meer én vooral betere gevechten op de baan gaan zorgen. Dat geeft ook het publiek en de fans meer duidelijkheid volgens Villeneuve.

"Het betekent tevens dat er minder pitstops zullen zijn. Niet iedereen zal daar blij mee zijn. Maar minder stops zullen de sport in ieder geval overzichtelijker maken," aldus de 45-jarige Canadees.

Tenslotte laat de grootste criticaster van de Formule 1 weten dat het onderscheid tussen de echte groten van de sport duidelijker wordt.

"De rijders kunnen nu ook in de bochten meer aanvallen zonder direct de banden aan gort te rijden. Hierdoor komen de beste rijders van het veld bovendrijven."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen