Villeneuve haalt uit naar Nico Hulkenberg

21 apr. 2017 13:28 Redactie

Villeneuve: 'Hulkenberg is een Rosberg'


Voormalig F1-wereldkampioen en Indy 500 winnaar Jacques Villeneuve laat weer eens van zich horen. De Canadees vindt het fantastisch dat Fernando Alonso deelneemt aan de Indy 500, maar kan weinig met de kritiek van coureurs als Hulkenberg.

Villeneuve heeft lovende woorden over voor Alonso, die op 28 mei zijn Indy 500 debuut maakt. "Ik heb al eerder gezegd dat ik vind dat hij met zijn deelname aan de Indy 500 toont dat hij een echte coureur is." laat hij aan AS weten.

"Je kan snel het onderscheid maken tussen de echte mannen en de rest. Je hoeft alleen maar te luisteren naar de reacties van de andere coureurs."

Romain Grosjean en Nico Hulkenberg gaven aan dat ze de Indy 500 veel te gevaarlijk vinden. Iets waar de Canadees geen goed woord voor over heeft.

"Ik las dat Hulkenberg en Grosjean een duidelijke mening hebben over Fernando's beslissing. Hulkenberg vond het te gevaarlijk en hij zou het nooit doen. Le Mans (waarin Hulkenberg in 2015 won) is volgens hem iets compleet anders. Het zijn smoesjes."

"Het geeft maar weer eens aan dat er twee type coureurs zijn. Je hebt het type Alonso en het type Nico Rosberg. Voor mij is Hulkenberg gewoon een Rosberg."

Nico Rosberg stond bij veel coureurs te boek als een angsthaas, die mede door zijn uiterlijk de bijnaam 'Britney' kreeg. 

Foto: Renault F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen