Villeneuve: 'Lance Stroll in de Formule 1 is een schande!'

23 mrt. 2017 19:48 Redactie

'Stroll veel te jong', aldus Villeneuve


Aan het positivisme over het nieuwe talent Lance Stroll is bij Jacques Villeneuve een eind gekomen. Sprak hij eerder nog van een 'supertalent' met 'een grote toekomst', nu is Villeneuve een andere mening toegedaan.

In gesprek met het Duitse Auto Bild spreekt Villeneuve van een 'schande'. "Lance Stroll is heel slim en getalenteerd, maar gewoon veel te jong om in de Formule 1 te rijden", aldus Villeneuve. De schuld legt hij hierbij voornamelijk bij het team van Williams, dat Stroll in bescherming moet nemen aldus Villeneuve.

"Wat Williams doet is een schande. Stroll heeft een wilde rijstijl, dit is gewoon gevaarlijk", zijn de harde woorden van Villeneuve. De Canadees is daarom ook erg blij dat Felipe Massa heeft besloten om terug te keren. "Williams heeft Felipe nu meer dan ooit nodig. Ik neem aan dat Felipe een soort van rijinstructeur gaat worden van Stroll."

Stroll zelf gaat zonder verwachtingen het eerste weekend in, zo zegt hij in gesprek met Journal de Montreal. "Ik heb geen verwachtingen voor de eerste wedstrijd. In de punten eindigen zou leuk zijn, maar ik denk eerlijk gezegd dat ik wel een half seizoen nodig heb om goed in te komen. Alle resultaten die ik in de eerste helft van het jaar boek zijn mooi meegenomen, maar niet cruciaal", aldus Stroll.

Vannacht om 02:00 uur Nederlandse tijd mag Stroll zich voor het eerst in een officiële sessie gaan bewijzen tijdens de eerste vrije training. Kort daarna, om 06:00 uur Nederlandse tijd, staat de tweede vrije training op het programma.

Foto: Williams F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen