Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve op de bres voor Masi: 'Deed alles goed in Abu Dhabi'

Michael Masi is na de Grand Prix van Abu Dhabi een van de meeste besproken personen uit de Formule 1. Veel prominenten vinden dat de wedstrijdleider fout heeft gehandeld in de seizoensfinale, maar Jacques Villeneuve hoort daar niet bij. De Canadees is van mening dat Masi niks fout heeft gedaan.

Max Verstappen wist in 2021, na een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding, in de laatste ronde van de laatste race titelrivaal Lewis Hamilton in te halen en zo zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven. Het is al bijna zeven weken geleden dat de Grand Prix van Abu Dhabi ten einde kwam, maar toch wordt er vandaag de dag nog volop over nagepraat. De FIA heeft zelfs besloten om een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen op het Yas Marina Circuit en sommigen roepen de autosportfederatie op om wedstrijdleider Michael Masi te vervangen. Jacques Villeneuve is echter een andere mening toegedaan. De wereldkampioen van 1997 vindt niet dat de wedstrijdleider fout heeft gehandeld in Abu Dhabi. "Masi moet er niet uit gegooid worden", zegt de Canadees tegen de Italiaanse krant Gazetta dello Sport . "Hij werkte onder hoge druk van twee teambazen, vooral onder die van Wolff die in de laatste vijf ronden maar in het oor van Masi bleef roepen. Masi bleef uiteindelijk alles goed doen na die safety car-fase", aldus Villeneuve.

'Het alternatief is coureurs elkaar laten slaan'

Masi besloot in de seizoensfinale dat alleen de coureurs die op dat moment tussen Hamilton en Verstappen reden, zich van een ronde mochten ontdoen. Een beslissing die voor veel kritiek zorgde. Villeneuve vond dit een goede beslissing, al had het volgens hem wel eerder kunnen gebeuren. "Het enige wat hij (Masi, red.) wellicht nog anders had kunnen doen, was de gedubbelde coureurs een ronde eerder hun achterstand goed te laten maken, maar het was goed om de race weer te laten hervatten", weet de oud-F1-coureur. "Het lijkt erop dat er momenteel duidelijkere regels moeten zijn of misschien vaste racestewards. Het alternatief is alles toe te staan en de coureurs elkaar te laten slaan na ongevallen, zoals in Amerika gebeurt", besluit de Canadees, die volgend jaar voor het Nederlandse Team Hezeberg uitkomt in de NASCAR Cup Series.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract