Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve prijst 'meedogenloze' Alonso: "Net als Verstappen"

Voormalige F1-coureur Jacques Villeneuve vergelijkt tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso met Max Verstappen. Beide zijn ze 'meedogenloos' en 'geven ze nooit op'.

Als je Formule 1 zegt, dan zeg je al snel Fernando Alonso. De Spanjaard heeft het record van de langste Formule 1-carrière ooit in handen voor wat betreft actieve jaren. In Singapore dit jaar kan hij ook nog het record verbreken van Kimi Raikkonen met meeste racestarts. Hoewel de 40-jarige coureur de oudste van het veld is, heeft hij zeker niet de minste wil om alles te geven. Sterker nog, de Formule 1 lijkt door zijn aderen te stromen. Een voormalig teamgenoot van Alonso, Jacques Villeneuve, beaamt dit. Hoewel het seizoen voor Alonso vol tegenslagen zit, blijft de Spanjaard volgens Villeneuve meedogenloos. "Hij is net als Max, hij geeft nooit op. Alonso zijn passie is racen en hij is een vechter. Hij wil altijd meer en dat is verbazingwekkend", zo is de Canadees lovend te horen over Alonso in de F1 Nation podcast. Ook host en F1-journalist Tom Clarkson heeft nog nooit een coureur ontmoet die zo gefocust is op de Formule 1. "Alonso lijkt me echt zo iemand die... het eerste waaraan hij denkt in de ochtend als hij wakker wordt is Formule 1 en het laatste waar hij aan denkt voordat hij gaat slapen is Formule 1."

Waarom leeftijd normaal gesproken parten gaat spelen

Villeneuve is zelf ook nog actief coureur, enkele maanden geleden reed hij nog de beroemdste NASCAR-race, de Daytona 500. Hij legt uit waarom leeftijd, naast fysieke redenen, effect heeft op het racen. "Leeftijd gaat parten spelen wanneer je niet meer bereid bent om risico's te nemen. Je bent niet meer bereid om opofferingen te doen en bent liever thuis dan dat je risico's neemt op het circuit. Dat is het moment dat je langzamer begint te worden en je gedachten er niet meer bij zijn." Alonso lijkt de risico's op dit moment echter nog voor lief te nemen. Onlangs tijdens het GP-weekend in Australië nog liep hij een blessure op na zijn crash in de kwalificatie, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds last van heeft. "Het hangt er ook vanaf hoeveel pijn je jezelf al hebt gedaan gedurende je carrière. Maar bij Alonso is de wil er nog steeds. Hij is niet meer de jongste in het veld, maar kijk wat hij kan doen tegen teamgenoot Esteban Ocon. Hij staat er wanneer het nodig is", sluit Villeneuve met enorme waardering af.

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China