Villeneuve: 'Raikkonen ideale teamgenoot voor Vettel'

06 mei 2017 16:45 Redactie

Villeneuve verrast door wederopstanding Ferrari


De gigantische stap voorwaarts van Ferrari komt voor Jacques Villeneuve als een verrassing. De Canadees neemt het ook op voor Kimi Raikkonen die onder druk staat.

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik verrast ben, maar ik ben ook nog voorzichtig. Mijn favoriet voor de titel is Sebastian Vettel."

"Ferrari presteert uitstekend en Sebastian kan de druk aan", laat de Canadees weten.

De druk bij Ferrari is torenhoog na de uitstekende seizoensstart. De Tifosi wachten al 10 jaar op een nieuwe wereldtitel. In 2007 was het Kimi Raikkonen die de laatste titel scoorde voor Scuderia Ferrari. De laatste jaren viel er weinig te genieten voor de Italianen die toe moesten zien hoe Mercedes domineerde.

Kimi Raikkonen staat onder druk bij Ferrari, maar Villeneuve vindt dat de Fin meer krediet verdient. 

"Raikkonen is een uitstekend coureur en veel meer dan een nummer twee binnen het team. Het verbaast met dat veel mensen dat niet inzien."

"Het verschil tussen hem en Vettel is vaak maar een tiende per ronde. Daarnaast is Kimi een uitstekende teamgenoot die nooit klaagt of voor spanning zorgt binnen het team."

Ondanks de support van Villeneuve wist Raikkonen sinds zijn rentree bij Ferrari in 2014 geen enkele overwinning te scoren. Bij Sebastian Vettel staat de teller inmiddels op vijf overwinningen, waarvan twee dit seizoen. De laatste drie seizoenen werd Kimi ruimschoots verslagen door teamgenoten Fernando Alonso en Vettel. 

Foto: Ferrari F1

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen