Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voorbeschouwing GP Italië: overleven voor Red Bull

​De veertiende race van het Formule 1-seizoen 2018 wordt verreden in Monza. De Grand Prix van Italië is de snelste race op de kalender, wat op papier bepaald niet in het voordeel van Max Verstappen en Red Bull is.

Met de Grand Prix van Italië komt er een eind aan wat het ‘Europese seizoen’ wordt genoemd. Daarna wordt er alleen nog maar gereden op het Noord- en Zuid-Amerikaanse continent en in Azië. De kwalificatie en race beginnen op de gebruikelijke tijden voor Europese races. Het Monza Eni Circuit is dé snelheidstempel van de Formule 1. Lange rechte stukken worden afgewisseld met langzame chicanes, maar nergens ligt de gemiddelde snelheid hoger. De race kan zomaar in een uur en een kwartier voorbij zijn.

De lange rechte stukken en het feit dat topsnelheid allesbepalend is, werkt bepaald niet in het voordeel van Red Bull. Red Bull kijkt in Italië dan ook niet op een gridstraf meer of minder, omdat er toch weinig te halen valt. Bij de Brits-Oostenrijkse renstal zit men vol in op de Grand Prix van Singapore, twee weken later. Voor Red Bull is schadebeperking het devies in Monza. De kans is groot dat Mercedes en Ferrari in een titanengevecht uitmaken wie er gaat winnen. Mercedes domineerde de laatste jaren op de hogesnelheidscircuits, maar Ferrari heeft die achterstand volledig weggewerkt. Bovendien weet Ferrari zich traditioneel gesteund door de uitzinnige Italiaanse fans, de Tifosi. Favorieten en verrassingen volgens Racingnews365.nl Lewis Hamilton Sebastian Vettel Kimi Raikkonen Verrassingen: Sergio Perez Kevin Magnussen Charles Leclerc

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'