© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Voorbeschouwing GP Oostenrijk: Bezorgt Verstappen Red Bull eerste thuiszege?

05 jul. 2017 10:30 Ruud Dimmers 2 reacties
De Grand Prix van Oostenrijk mag dan het thuiscircuit van Red Bull Racing zijn, heel succesvol is het team er nog niet geweest. Pas vorig jaar stond de Oostenrijkse renstal voor het eerst op het podium op de Red Bull Ring. Niemand minder dan Max Verstappen bezorgde zijn team de eerste podiumplaats voor het eigen publiek.

Pakt Red Bull eindelijk de zege op haar thuiscircuit?

Na het spektakelstuk in Azerbeidzjan zullen in ieder geval alle ogen gericht zijn op de titelfavorieten Vettel en Hamilton. Niet omdat de heren op de baan mooie gevechten uitvochten maar meer vanwege het onsportieve gedrag van Vettel. Ferrari hanteert dit seizoen het beleid om zo min mogelijk te praten met de pers, maar of het Ferrari lukt om Vettel in Spielberg buiten schot te houden, is nog maar de vraag. Een uitnodiging voor de verplichte persconferentie lijkt ons een mooie start voor hopelijk een mooi raceweekend!

De GP van Oostenrijk

Na jaren van afwezigheid keert de Oostenrijkse GP in 2014 terug op de Formule 1 kalender. Red Bull eigenaar Mateschitz heeft het circuit opgekocht en sindsdien is de naam veranderd in de Red Bull Ring. Het circuit telt slechts 10 bochten en heeft meerdere rechte stukken.

Op papier mag het dan één van de gemakkelijkste circuits zijn, in de praktijk blijkt het toch nog lastig genoeg om er een goed rondje uit te persen. In totaal leggen de coureurs 71 ronden af waarbij elke ronde zo'n 4,3 km lang is. Ook in Oostenrijk verwacht Pirelli dat een eenstopper mogelijk is maar dat de teams flexibel genoeg moeten zijn om eventueel een tweestopper te overwegen.

Traditiegetrouw komen er altijd veel fans op de Oostenrijkse Grand Prix af en kan Max Verstappen rekenen op zijn eigen tribune. Ook de weergoden zouden Verstappen gunstig gezind zijn want er wordt voor dit weekend neerslag verwacht.

Ferrari, Mercedes of toch Red Bull?

Normaal gesproken zijn Ferrari en Mercedes nog een maatje te groot voor Red Bull Racing. Echter, in Baku werd al duidelijk dat Red Bull sterk is in het toeslaan op het juiste moment. Ook bij Mercedes en Ferrari verloopt het niet altijd even vlekkeloos waardoor het hopelijk opnieuw een ongekend spektakel wordt.

Met name Mercedes zal gebrand zijn op revanche nadat een haast zekere overwinning door hun vingers glipte vanwege een kapotte hoofdsteun van Hamilton. Mercedes heeft nog een geringe voorsprong van 24 punten op naaste rivaal Ferrari terwijl Vettel een voorsprong verdedigt van 14 punten op Hamilton. De Duitser staat daarnaast sowieso op scherp met inmiddels al 9 strafpunten op zijn licentie. Bij 12 volgt automatisch een race schorsing.

Krijgt Max Verstappen eindelijk de beloning voor zijn goede vorm?
© Red Bull Contentpool

Wat kan Max Verstappen in Oostenrijk?

Na drie teleurstellende races op rij zal Verstappen gebrand zijn op revanche. De Nederlander is bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe maar staat echter wel met lege handen, op een verrassende derde plek in China na. Minstens 3 podiumplaatsen en misschien zelfs een zege gingen aan zijn neus voorbij en belanden bij zijn teamgenoot.

Het lijkt een beetje op een herhaling van zijn tweede seizoen in de Formule 1. Ook toen was hij zijn Toro Rosso ontgroeid, nu is hij opnieuw beter dan zijn RB13. Renault heeft in ieder geval gemeld dat de betrouwbaarheidsproblemen met de motor zouden zijn opgelost. Verstappen kennende zal hij opnieuw vanaf het begin van het raceweekend zijn kwaliteiten willen demonstreren.

De finish halen is één ding maar Verstappen zal zeker geen kans onbenut laten om op het podium te komen. Vorig jaar liet hij al zien dat het wel degelijk mogelijk is voor Red Bull om te scoren voor het thuispubliek. Waar zijn voorgangers, Vettel en Ricciardo, niet in slaagden, lukte hem wel direct in zijn eerste jaar bij de Oostenrijkse renstal. Het zou mooi zijn als teambaas Horner gelijk krijgt met zijn uitspraak 'er ligt wat moois voor Max in het verschiet, misschien wel zijn tweede overwinning'.

Tijdschema GP van Oostenrijk

7 jul 2017 
 Eerste vrije training 10:00-11:30
Tweede vrije training 14:00-15:30
8 jul 2017 
 Derde vrije training 11:00-12:00
Kwalificatie 14:00-15:00
9 jul 2017
Race  14:00

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen