'Voorkant en achterkant van Red Bull werken niet samen'

18 mei 2017 10:47 Redactie

Red Bull zoekt naar antwoorden


Het Formule 1 team van Red Bull is op zoek naar een oplossing voor problemen met de RB13. De voorkant van de auto correspondeert niet met de achterkant van de auto.

In Spanje zagen we Adrian Newey eindelijk weer eens op de paddock. De topontwerper wilde graag bij de introductie van de vernieuwde RB13 aanwezig zijn. Zo kon hij zelf de data bestuderen en direct met de coureurs praten over het weggedrag van de bolide.

Een van zijn eerste constateringen was dat de achterbanden oververhit raken. "De achterbanden worden veel te warm. Hierdoor hebben we moeite om de banden binnen het juiste raamwerk te laten werken," liet Newey aan Auto Motor und Sport weten.

Red Bull adviseur Helmut Marko gaat nog een stapje verder. "Onze auto bestaat momenteel echt uit twee helften. De voorkant van de auto correspondeert niet goed met de achterkant en andersom. We zijn op zoek naar de oplossingen voor onze problemen."

De upgrades die in Spanje werden geïntroduceerd waren met name gericht op een betere luchtstroom onder de auto en meer grip aan de achterzijde. 

Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen