Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Voormalig F1-coureur bikkelhard: 'Hamilton is de grootste verliezer van het jaar'

Ralf Schumacher kijkt met grote ontevredenheid naar de prestaties van Lewis Hamilton dit Formule 1-seizoen. Hij is verbaasd over hoe hij wordt ingemaakt door Mercedes-teamgenoot George Russell.

Na de eerste acht races van het Formule 1-seizoen staat Lewis Hamilton met 62 punten op de zesde plaats van het coureurskampioenschap, terwijl teamgenoot George Russell op de vierde plaats staat met 99 punten. De jonge coureur verslaat de zevenvoudig wereldkampioen vooralsnog, en dat in zijn eerste jaar bij Mercedes. Het is op zijn zachtst gezegd geen goede start van het seizoen voor Hamilton, die vorig jaar nog meestreed voor de wereldtitel. Ralf Schumacher vindt het maar pijnlijk om aan te zien en trekt een harde conclusie: "Lewis Hamilton is de grootste verliezer van het seizoen tot nu toe", zegt hij in zijn column voor Sky Deutschland. "George Russell kwam aan het begin van het seizoen binnen bij het team en is nu al sterker in de kwalificatie. De 'grootste coureur aller tijden', zoals Mercedes-teambaas Toto Wolff hem altijd noemt, wordt door een nieuwkomer verslagen op een manier welke nú al zorgwekkend is."

Schumacher: 'Er zijn hier maar twee mogelijkheden'

De voormalig F1-coureur en broer van de legendarische Michael Schumacher is zeer verbaasd over de situatie bij Mercedes. "Er zijn eigenlijk maar twee mogelijkheden: of Russell is de nieuwe hoogvlieger, of Hamilton heeft de afgelopen jaren zo'n sterke auto gehad, dat hij daarmee een hoop goedmaakte." Hamilton kende in Azerbeidzjan wederom een zware race. De Mercedes-coureur werd weliswaar vierde, maar finishte weer achter teamgenoot Russell. Bovendien was hij na de race zichtbaar gesloopt, vooral door het stuiterprobleem van zijn W13.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen