Voorspelling GP Azerbeidzjan: Gaat Max Verstappen stunten met podiumplek in Azerbeidzjan?

25 jun. 2017 13:47 Redactie

GP Azerbeidzjan moet nu wel voor spektakel zorgen


Vorig jaar was de desillusie groot. Waar velen een spectaculaire race op een stratencircuit hadden verwacht, werd de Grand Prix van Europa (zoals hij toen nog heette) een draak van een wedstrijd.

Nico Rosberg won eenvoudig en de Mercedes-krachtbron reed het gehele veld aan gort. Ferrari kon nog een beetje mee, maar alle bolides met een Renault-motor werden omver geblazen. Daarnaast kwam er geen enkele Safety Car in de baan en waren er nauwelijks inhaalacties, behalve op het rechte stuk van zo'n twee kilometer lang.

Dit jaar staat de Grand Prix dus onder druk. Er moet een spectaculaire Grand Prix komen, anders zullen de Formule 1-fans over de wereld nog meer afgeven op de wedstrijd. Daarnaast is het te hopen dat er wat meer publiek op tribune zit. De opkomst van vorig jaar was ook een doorn in het oog van de meeste Formule 1-liefhebbers.

Mercedes oppermachtig?


Dit jaar lijkt het er weer op dat de teams met een Mercedes-krachtbron de overhand hebben. De snelste Ferrari-coureur in de kwalificatie, Kimi Raikkonen, zat maar liefst een seconde achter de snelste Mercedes-coureur, Lewis Hamilton. Dat terwijl dit seizoen Ferrari juist de overhand leek te hebben in het onderlinge duel. De kans lijkt daarom vrij groot dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, mits ze een goede start hebben, snel aan de horizon verdwijnen.

Daarachter zal de strijd gaan tussen Ferrari en Red Bull, die opvallend dicht bij elkaar lijken te zitten in Baku. Dat is vrij onverwacht, aangezien de Renault-motor van Daniel Ricciardo en Max Verstappen flink minder is. Max Verstappen zal wederom proberen om met een perfecte start op te rukken naar de derde plaats. De strijd tussen Raikkonen, Vettel en Verstappen zal dan ook een felle en interessante worden. Wij verwachten dat Verstappen wat goed wil maken en dat hij, mits zijn bolide heel blijft, naar het podium gaat.

De strijd om de punten


In de middenmoot zitten de teams normaal geproken heel dicht bij elkaar, maar in Azerbeidzjan zullen de verschillen wat groter zijn. Door de enorme rechte stukken zal vooral de krachtbron belangrijk zijn en dus zullen Williams en Force India zeker in de punten eindigen, mocht er niks geks gebeuren. De teams daarachter zullen geluk moeten hebben dat er wat coureurs uit de top 10 uitvallen, zodat ze nog een puntje kunnen sprokkelen.

Het podium


Wie verwachten wij op het podium? Mocht alles bij de start goed gaan, dan zullen de Mercedes-coureurs gaan uitvechten wie er gaat winnen. Daarbij zal Lewis Hamilton er alles aan gelegen zijn om de leiding in het kampioenschap weer over te nemen. Dat heeft hij voor elkaar als hij wint en Vettel vierde wordt. Ook dat zien wij wel gebeuren, aangezien Max Verstappen weer een sterke race gaat rijden. De Nederlander is in bloedvorm en heeft vooral veel pech met zijn auto. Dat is dan ook het grootste obstakel voor Max op weg naar het podium.

Onze voorspelling voor het podium vandaag:
  1. Lewis Hamilton

  2. Valtteri Bottas

  3. Max Verstappen


Daarnaast hopen we vooral een energieke en spectaculaire race te zien, waarin veel gebeurd. Dat mag ook wel, na zo'n slaapverwekkende vertoning vorig jaar.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen