Voorspelling GP Canada: Kan Max stunten met een podiumplaats?

11 jun. 2017 17:42 Redactie

Wie wint de Grand Prix van Canada?


Vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd staat de Grand Prix van Canada op het programma. De race in Canada staat bijna altijd garant voor spanning en sensatie. Hoewel er geen regen voorspelt wordt in Montrael, blijft het een onvoorspelbare wedstrijd.

Lewis Hamilton start vanavond voor de 65e keer in zijn carrière vanaf de eerste startplaats, met achter hem Sebastian Vettel en Valtteri Bottas. Op plek vier start Kimi Raikkonen en Max Verstappen mag vanaf de vijfde startplaats gaan proberen zich een weg te banen naar het podium.

Geen gemakkelijke klus, aangezien het circuit in Canada een lang recht stuk kent. Op dit stuk verliezen de Red Bull-coureurs veel tijd op de coureurs met een Ferrari of Mercedes-krachtbron. Toch kan Verstappen goed uit de voeten op het Circuit Gilles Villeneuve. De start zal cruciaal zijn voor Verstappen en Ricciardo, aangezien ze daar de meeste progressie kunnen boeken.

De strijd om de punten


Zoals gewoonlijk zit het in de middenmoot van het veld zeer dicht bij elkaar. Meerdere teams azen op een plekje bij de eerste tien. Achter de gebruikelijke top drie teams (Mercedes, Ferrari en Red Bull) lijkt Force India in ieder geval een goede kans te maken op punten. Bij Renault en Williams lijkt één van de twee coureurs snel genoeg voor een top tien klassering en ook Toro Rosso zit er dicht bij. Strategie zal bepalend zijn in de strijd om de punten.

Een verrassende winnaar?


De poleposition tijdens de Grand Prix van Canada is meestal geen garantie voor succes. Vaak wint er een coureur die vanaf plek twee of lager is gestart de wedstrijd, wat aangeeft dat de wedstrijd onvoorspelbaar is. Vooraan zal het in ieder geval gaan tussen Ferrari en Mercedes. Red Bull lijkt er net niet aan te pas te komen en zal moeten hopen op veel ellende voor de eerste vier.

Lewis Hamilton zal er alles aan gelegen zijn om weer eens te winnen en het gat met Sebastian Vettel te verkleinen. Aangezien Hamilton altijd wel goed gaat op het Circuit Gilles Villeneuve, verwachten wij een overwinning voor de Brit. De strijd met Sebastian Vettel zal wel een hevige worden, aangezien de coureurs op racesnelheid vaak even snel zijn. Daarachter krijgen Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen het aan de stok, die zich allebei willen bewijzen. Dat is de kans voor Max Verstappen, die in de buurt van de Ferrari en de Mercedes moet blijven, om zo elk foutje af te kunnen straffen.

Het podium


Wij voorspellen het volgende podium voor de Grand Prix van Canada 2017:
  1. Lewis Hamilton

  2. Sebastian Vettel

  3. Valtteri Bottas


En wat doet Max? De Nederlander moet zich focussen op het behouden van P5 en Daniel Ricciardo verslaan. Daarnaast moet hij hopen dat er iemand uitvalt voor hem, zodat hij een plekje op kunnen schuiven. Dat zien wij wel gebeuren, dus we voorspellen een vierde plek voor de Nederlander.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen