Voorspelling GP Monaco: Pakt Max het podium in Monaco?

28 mei 2017 12:00 Redactie

Zorgt Max Verstappen voor een verrassing in Monaco?


Vanmiddag om 14.00 uur trotseren we allemaal de warmte van onze woonkamers vanwege de GP van Monaco. Al sinds 1955 staat deze race op de Formule 1 kalender. Met recht dus een echte klassieker.

Een race ook waarin altijd wel wat gebeurt. Safety car situaties, crashes of maar weinig auto's aan de finish. Over de finish gesproken, dé hamvraag vandaag is natuurlijk of onze landgenoot dit keer wel de finishvlag ziet vallen. In de vorige twee edities lukte het hem niet. In 2015 een crash met Grosjean en vorig jaar was het hele raceweekend in Monaco een complete drama. Toch liet Verstappen ook wel weer duidelijk zijn kwaliteiten zien in de nauwe straten van Monaco. Inhalen onmogelijk? Niet als je Verstappen heet!

De kansen voor het middenveld


Toro Rosso met vooral Carlos Sainz zit er goed bij en een dubbele puntenfinish is zeker mogelijk. We zijn echter heel benieuwd of Sainz het aandurft om de aanval te openen op grote broer Red Bull. De Spanjaard wil zich maar al te graag bewijzen maar kan op die manier zichzelf ook in de nesten werken natuurlijk.

Ook McLaren zat er voor de verandering goed bij. Helaas zal het voor hun lastig worden om er een dubbele puntenfinish uit te slepen. Button demonstreerde nog wel even dat hij nog steeds tot de beste coureurs hoort met een negende tijd in de kwalificatie. Echter, de vijfde motorwissel in de auto van Alonso, zorgt ervoor dat hij een vrij kansloze race zal rijden. Tenzij er natuurlijk van alles voor hem gebeurt!

Vandoorne daarentegen hielp zijn eigen kansen om ver. De Belg drong voor het eerst door tot Q2 en had zelfs recht op een startplek in Q3 maar hij schampte op precies dezelfde plek als waar het vorig jaar voor Verstappen mis ging, de vangrail. Einde verhaal maar vanaf P12 blijft hij zicht houden op zijn eerste punten van dit seizoen.

Ferrari, Mercedes of toch Red Bull?


De kwalificatie zorgde in ieder geval voor een hoop vuurwerk én verrassingen. Want wie had gedacht dat uitgerekend Kimi Raikkonen de pole zou pakken in Monaco? Wij tenminste niet! Nee, wij hadden echt gedacht dat Sebastian Vettel Ferrari voor het eerst sinds 2001 weer de pole zou bezorgen. Of dat Mercedes opnieuw de pole zou opeisen maar zij waren eigenlijk in geen velden en wegen te zien. Op Bottas na dan, want de Fin hield de eer voor Mercedes nog hoog met een derde startplek. Maar Hamilton?

De Brit klaagde steen en been over dat zijn auto niet deugde en dat er echt 'iets vreemds' mee was. Dankzij de crash van Stoffel Vandoorne vloog Hamilton er pardoes uit in Q2 en dat was natuurlijk een ongekende ervaring voor hem. Sowieso zat hij er vanaf het begin in Monaco al niet lekker bij. Kan hij voor een verrassing zorgen vanaf P13?

De positie van Hamilton zal waarschijnlijk ook van invloed zijn op de strategie van Ferrari. Vettel kan tenslotte hele goede zaken doen als hij wint en Hamilton niet in de punten rijdt. Raikkonen deed de suggestie van teamorders af als nonsens maar het zou ons niet verbazen dat Ferrari liever Vettel op het hoogste treetje ziet staan dan Raikkonen.

En wat kunnen we verwachten van onze eigen Max Verstappen? Met een vierde startplek behaalde hij zijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen. Ook trok hij de stand in het kwalificatieduel met Ricciardo gelijk. Het begint er steeds meer op te lijken dat Verstappen ook in de kwalificatie de overhand gaat krijgen. Voor hem is het vooral zaak om de RB13 aan de finish te brengen. Probleem is echter dat Verstappen niet het type rijder is die genoegen neemt met gewoon zomaar wat rondjes rijden.

Ook vanmiddag zal hij de aanval openen zodra hij een kans ziet. Dat is ook precies de reden waarom we straks met zijn allen aan de buis gekluisterd zitten en niet ergens op het strand liggen te bakken. Toch zal Verstappen enigszins op zijn tellen moeten passen. Na twee DNF's in Monaco én ook al 2 DNF's in dit seizoen wordt het tijd voor punten.

De Nederlander moet ook zeker het gevaar van Ricciardo niet onderschatten. Ricciardo was gisteren na de kwalificatie behoorlijk geïrriteerd en vloekte en tierde de boel flink bij elkaar. Nu hij ook in de kwalificatie zijn meerdere moet erkennen in Verstappen, zal hij er nog meer op gebrand zijn om dit goed te maken in de race.

Hoe ziet volgens ons het podium eruit?


  1. Sebastian Vettel

  2. Kimi Raikkonen

  3. Max Verstappen


Laten we hopen dat de spannende kwalificatie slechts een voorbode was voor het vuurwerk in de race!
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen