Voorspelling Grand Prix van Bahrein 2017

16 apr. 2017 15:50 Redactie

De voorspellen met Ellen cup: Grand Prix Bahrein 2017


Wie gaat er met de zege aan de haal in Bahrein? En wat kan Max Verstappen tijdens de race? De redactie van Racingnews365 geeft haar ongezouten mening.

Wat wordt het podium?

Rik 
 1. Hamilton

 2. Bottas

 3. Vettel


Valtteri Bottas gaat het heel lastig krijgen om zijn poleposition om te zetten in een overwinning. De start zal cruciaal worden en de vraag is of hij dezelfde racepace heeft als Hamilton. Hamilton gunde Bottas de poleposition, maar ik denk niet hij hem de overwinning gunt. Ik ga daarom toch voor Hamilton, voor Bottas en Vettel.

Wanda
 1. Hamilton

 2. Bottas

 3. Vettel


Een verrassende kwalificatie waarin Bottas zijn eerste pole pakte en daarmee ervoor zorgde dat Hamilton het record van Senna met acht poles op rij even kan vergeten. Kan hij het direct verzilveren in zijn eerste overwinning? Ik hoop het eigenlijk wel want ik gun het hem. Maar toch denk ik dat Hamilton net wat sluwer uit de hoek komt en dat Bottas nog even moet wachten op zijn zege. Daarachter ontstaat een boeiend gevecht om de derde podiumplaats tussen Vettel en Ricciardo maar zal Vettel uiteindelijk vanwege zijn snellere Ferrari motor aan het langste eind trekken.

Ruud
 1. Hamilton

 2. Vettel

 3. Bottas


Valtteri Bottas scoorde zijn eerste pole, maar Hamilton was het hele weekend al de snellere. Ik verwacht een brutale Lewis die direct de leiding pakt in de eerste bocht. Vettel is uitstekend in vorm en verschalkt Bottas ook nog ergens. Het is te hopen dat de twee WK-leiders er een echt gevecht van kunnen maken, want ondanks dat ze gelijk staan in punten hebben ze elkaar op de baan nog niet getroffen

Op welke positie finisht Max Verstappen? 

Rik: Max zal denk ik met Raikkonen en Ricciardo gaan vechten om de vierde plek. Van die drie is Max op dit moment het best in vorm, dus ik denk dat hij die vierde plek pakt. De strijd zal hij denk ik moeten gaan voeren met Ricciardo want Raikkonen heeft zijn beste tijd wel gehad, die wordt dan ook slechts zesde.

Wanda: Tja, ik hoop dat ik het helemaal mis heb maar meestal zie je bij Max na een geweldige race dat hij daarna een mindere race beleeft. Ik vrees dit scenario dan ook een beetje. Of hij pakt direct bij de start 2 plekken en gaat voor de derde plek mee strijden maar ik verwacht eigenlijk dat ie bij de start in het gedrang met Raikkonen gaat komen en dat het weleens snel einde race kan betekenen! Ik zeg dus een DNF voor Max maar laten we hopen dat ik er helemaal naast zit!

Ruud: Max was zaterdag razendsnel tijdens de derde training, maar kende een teleurstellende kwalificatie. De start is wel cruciaal, want in de openingsronden moet hij afrekenen met Raikkonen en teamgenoot Ricciardo. Kansen om in te halen zijn er zeker in Bahrein en het is belangrijk om vroeg in de wedstrijd voor Daniel te rijden. Bandenmanagement is cruciaal en zeker later in de race kan dit de doorslag geven. Ik verwacht dat we Max op P5 terug zien.

Wie finisht het hoogst? Hulkenberg of Massa?

Rik: Vorige week startte Hulkenberg ook op de zevende plek, maar kwam hij door een straf niet verder dan de twaalfde plaats. De Renault heeft wel de snelheid dus ik denk dat Hulkenberg als hoogste finisht. Hij zal dat gevecht echter wel moeten winnen van Felipe Massa, die een betere auto onder de kont heeft. 

Wanda: Hulkenberg zal zich ongetwijfeld willen revancheren na zijn slechte race in China waar hij zijn knappe kwalificatie ook niet kon omzetten in punten. Massa verrast steeds in de kwalificatie, mede door de Mercedes motor. Ik zie Massa dit tempo geen hele race volhouden. Ik zet dus in op Hulkenberg die denk ik knap als zevende over de finish komt in Bahrein.

Ruud: Het is close! Massa heeft duidelijk het voordeel van de Mercedes motor, maar Williams is nog niet zo sterk tijdens de races. Hulkenberg verraste en zat de Red Bulls op de hielen. Het team van Renault komt op stoom en het zou leuk zijn als Nico zijn eerste dikke puntenfinish van het jaar heeft. De 'Hulk' is een sympathieke vent en ik gun hem een prachtige race.

Foto: Renault Sport

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen