Voorspelling Grand Prix van China 2017

08 apr. 2017 21:14 Redactie

Hamilton grote favoriet voor de zege in China


De Grand Prix van China is de tweede race van het seizoen. De top vier op de grid is exact gelijk aan die in Australië, daar waar Vettel uiteindelijk de baas was. Het grote vraagteken vormt het weer: Krijgen we een regenrace of niet?

De redactie van Racingnews365 blikt alvast vooruit op de race van morgen. Wie zijn onze favorieten? Wat kan Max Verstappen vanaf P17? En wat doen de rookies?

Wie wint de GP van China? 

Rik

Veel hangt af van het week. Ik verwacht dat Hamilton in de regen sneller is dan Vettel, maar op een droge baan is de Ferrari-coureur mijn favoriet. Ik verwacht een spannende race voorin, zeker als het weer afwisselend regen en droog is. Hamilton wint hem, maar hij moet er hard voor werken.
 1. Hamilton

 2. Vettel

 3. Bottas

Wanda

Het is een gok, maar ik ga uit van een regenrace of in ieder geval een natte baan bij de start. We krijgen hierdoor de nodige spins en crashes aangezien de coureurs nog nooit onder deze omstandigheden gereden hebben in deze auto's. Vettel pakt Hamilton bij de start en ik verwacht niet dat het de race van Lewis wordt. Bottas en Ricciardo kunnen hiervan profiteren
 1. Vettel

 2. Bottas

 3. Ricciardo

Ruud

Allereerst hoop ik op regen, want dat is goed voor de race. De verschillen op een droge baan zijn veel te groot. De nummer zes gaf bijna twee seconden per ronde toe in de kwalificatie. Vooraan wordt het een duel Vettel vs Hamilton. Als het regent is Hamilton de grote favoriet, hoewel Vettel ook veel races in de regen won. De Mercedes lijkt nog de iets betere auto te zijn. Ik ga toch voor Hamilton en bij een volledig natte race verwacht ik Max op het podium. Dan moet het wel meezitten met wat chaos op de baan en een kletsnat circuit. 
 1. Hamilton

 2. Vettel

 3. Verstappen

Wat gaan we van Max Verstappen zien? 

Rik: Max stoomt op door het veld en dat gaat in het begin makkelijk. In de top 10 wordt het lastiger om in te halen. Aangezien de verschillen onderling wel groot zijn verwacht ik dat Max op een mooie zesde positie finisht.

Wanda: In de regen kan het weer een Max show worden. Hij liet tijdens de vrije training al zien dat hij direct snel is op een natte baan. Als de problemen van de kwalificatie zijn opgelost zie ik hem wel finishen als zevende

Ruud: Gewoon die Limburgse regendans doen en hopen! Als het zeik nat is, zoals in Brazilië vorig jaar, dan stoomt Max binnen no-time op in de top 10. Dan is er ook wat geluk nodig met wat actie en fouten voor hem of een safety car op een gunstig moment om het podium te halen. Krijgen we een droge race dan is de zesde positie haalbaar.

Wie finisht er hoger: Massa of Hulkenberg

Rik: Hulkenberg gaat ons verrassen. Hij zit goed in zijn vel en de Renault was prima vandaag. Met wat hulp van de weergoden maakt hij een kans om in de top zes terecht te komen. Massa is op een droge baan normaal gesproken sneller. 

Wanda: Een lastige keuze. Massa heeft de betere Williams onder zijn kont en Hulkenberg wil punten scoren. Massa lijkt vleugels te hebben gekregen dit seizoen, hij finisht als vijfde. 

Ruud: In de regen wordt dat een eitje voor Hulkenberg die prima uit de voeten kan op een natte baan. Massa maakt dan teveel fouten. Op een droge baan is Massa met zijn Mercedes te snel.

Wie wordt de beste rookie van de race? Vandoorne, Ocon of Giovinazzi

Rik: Ocon baant zichzelf door het veld heen. Zijn kwalificatie ging compleet de mist in waardoor hij moet aanvallen. Force India is echter goed voor de top 10. Ocon finisht deze race het hoogste van de rookies.

Wanda: De rookies hadden het zwaar tijdens de kwalificatie. Giovinazzi zal wat voorzichtiger zijn na zijn crash. Vandoorne wordt geremd door de Honda motor in zijn McLaren. Ik ga voor Ocon.

Ruud: Als het regent dan wordt het nog spannend. Giovinazzi komt op een natte baan goed uit de voeten en Ocon was vorig jaar in de Manor snel in Brazilië. Vandoorne is een erg getalenteerde coureur. In de regen kan de Belg best verrassen, mits de Honda mee werkt. Op een droge baan is het een eitje voor Ocon met de Mercedes power!

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen