Voorspelling Grand Prix van Rusland 2017

30 apr. 2017 12:56 Redactie

Wie wint er volgens de redactie van Racingnews365?


We gaan ons vanmiddag om 14:00 uur Nederlandse tijd opmaken voor de vierde wedstrijd van het seizoen. De eerste drie wedstrijden leverde een spannende strijd op tussen Ferrari en Mercedes. Gaat de strijd verder in Rusland en wie trekt er aan het langste eind? Wij wagen ons aan een kleine voorspelling.

De vierde wedstrijd van het seizoen wordt verreden op het semi-stratencircuit van Sochi. Dit circuit wordt nauwelijks gebruikt om op te racen en is dus vrij 'groen'. Gedurende de vrije trainingen en zelfs tijdens de kwalificatie zagen we dat er verschillende coureurs waren die zich niet fijn voelden op de 'groene' baan in combinatie met de nieuwe bolides van dit seizoen. We zagen veel uitstapjes waardoor snelle ronden verprutst werden. Dit gaat ook in de wedstrijd zeker een rol spelen.

Dan de banden. Een bandenwissel is verplicht gesteld in de reglementen en dat is ook de reden dat we pitsstops gaan zien deze wedstrijd. Zelfs de ultrasoft band kan het namelijk de hele wedstrijd vol houden, waardoor het op gebied van bandenstrategie niet heel spannend zal zijn. Wel kan het spannend worden door onverwachte crashes en een Safety Car. Al vaker zagen we harde klappers op het circuit van Sochi, mede door de 'groenheid' van de baan.

Het achterveld


In het achterveld gaat het gevecht eigenlijk tussen McLaren en Sauber. Sauber is eigenlijk het Manor van vorig jaar geworden, terwijl het verhaal van McLaren natuurlijk bekend is. Stoffel Vandoorne kan zich bewijzen door van achteraan de twee coureurs van Sauber te verschalken. Verder zal hij waarschijnlijk een vrij eenzame race rijden. Hopelijk voor Stoffel blijft zijn bolide wel heel, zodat hij in ieder geval weer wat ervaring kan opdoen. Wij verwachten dat Alonso weer uitvalt deze wedstrijd en dat de beide mannen van Sauber als laatste en een-na-laatste eindigen. Stoffel Vandoorne rijdt de wedstrijd uit, maar komt niet verder dan een plaats net voor de mannen van Sauber.

Het gevecht om de punten


Net zoals in de eerste drie wedstrijd zal er weer een hevige strijd losbarsten om de plekken 7, 8, 9 en 10. Zowel het team van Haas, als het team van Toro Rosso, Renault, Force India en Williams maken aanspraak op de laatste punten. Omdat het circuit de Mercedes-krachtbron goed ligt, verwachten wij dat Force India en Williams zullen gaan strijden om de laatste punten. Hierbij zullen de mannen van Force India de Williams van Lance Stroll wel verslaan, maar krijgen ze Felipe Massa niet te pakken. Stroll gaat zijn eerste punt pakken in de Formule 1 en eindigt op P10.

De kop van het veld


In de kop van het veld zijn de verschillen zeer klein, met uitzondering van Red Bull, dat in een soort niemandsland zit. Tussen Mercedes en Ferrari wordt het echter heel spannend. Ferrari heeft al het gehele weekend de snelste wagen en meestal is de Mercedes in de wedstrijd wat langzamer dan in de kwalificatie. Dat Mercedes 'slechts' op de tweede startrij staat is daarom ook geen goed voorteken voor het Duitse team.

Maar aan de andere kant is dit ook de perfecte kans voor Lewis Hamilton om te laten zien wat hij kan als hij niet in de beste auto zit en vanaf de beste plek start. Hij had het op vrijdag en zaterdag lastig, maar zal zich op zondag herpakken. Hij rijdt een strakke race en eindigt op de tweede plek, vlak achter Sebastian Vettel.

Onze top-3 voor vanmiddag:
  1. Sebastian Vettel

  2. Lewis Hamilton

  3. Kimi Raikkonen


Max Verstappen gaat weer een prima wedstrijd rijden, maar kan door gebrek aan goed materiaal niet stunten. De vijfde plek is het hoogst haalbare en daar eindigt Max dan ook. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo eindigt achter hem op P6.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen