Voorspelling: Kan Max Verstappen weer winnen in Spanje?

14 mei 2017 11:32 Redactie
Vanmiddag staat de Grand Prix van Spanje op het programma. De race waaraan iedere Nederlander prachtige herinneren bewaard. Vorig jaar stuiterden we allemaal door de kamer, vielen we van onze stoel en stroomden de tranen over de wangen na de prachtige zege van Max Verstappen. Wat kunnen we vanmiddag verwachten?

Een zege voor Max Verstappen lijkt op voorhand wat te hoog gegrepen, maar dat dachten we vorig jaar ook. Als vierde begon de Nederlander toen aan de wedstrijd en mede door de crash van de beide Mercedessen kwam het podium al vroeg in de race in beeld. Vanmiddag start Max vanaf een vijfde positie, een zege lijkt wat te optimistisch maar het podium is misschien wel mogelijk.

De upgrades op de RB13 van Red Bull werken uitstekend en in de kwalificatie zat Max nog maar enkele tienden achter Bottas en Raikkonen. Daarbij is het een gegeven dat de Mercedes en Ferrari motoren een kwalificatie stand hebben voor de motor, die ze net een paar tienden extra geeft. Bij Red Bull hopen ze erop dat ze aan kunnen haken bij Mercedes en Ferrari.

Op de eerste startrij staan de titelkandidaten Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Ze zijn beide op hun hoede voor Valtteri Bottas die in Rusland vanaf de derde positie een wereldstart had en zo naar de zege reed. Kan de Fin dat weer herhalen vanaf P3 in Spanje? Voor de fans van Hamilton en Vettel zou het mooi zijn als we eens een echt gevecht zien op de baan. Voor alsnog hebben we ze dit jaar niet echt zien knokken met elkaar. 

Kimi Raikkonen staat naast Bottas op de tweede rij, maar de Finnen zijn bepaald geen vrienden. De afgelopen jaren kwamen ze elkaar een paar keer tegen op de baan en dat liep altijd uit op een tranendal. De man van de kwalificatie was zonder meer Fernando Alonso die met zijn McLaren een zevende tijd wist te realiseren. Grote vraag is, hoe triest het ook is, of de Honda het een race vol kan houden.

Onze verwachting voor de race

Lewis Hamilton was het hele weekend de snelste man en is uit op revanche na zijn mindere GP van Rusland. In Spanje is hij voorlopig de te kloppen man. Bij Ferrari hopen ze wederom over de betere race pace te beschikken. Vettel baalde van zijn fout in de kwalificatie, waardoor hij de pole misliep. Wij verwachten dat het een strategisch spel wordt. Mercedes zal de eerste ronden snel zijn, maar Ferrari heeft de lange adem doordat het goed omgaat met de banden. Cruciaal voor Vettel vormt de start, hij moet dan voor Bottas blijven.

Over Bottas gesproken, hij lijkt de voornaamste kandidaat om de unieke reeks van Barcelona voort te zetten. De afgelopen tien jaar zagen we namelijk ook tien verschillende winnaars. Een andere gegadigde voor deze eer is natuurlijk Daniel Ricciardo maar dat de Australiër zich vanaf P6 naar de zege rijdt, zien we nog niet direct gebeuren.

Max zien we een goede race rijden. Hij is uitstekend op dreef dit weekend en we verwachten dat hij met Raikkonen kan knokken voor de vierde positie. Mocht er voor hem iets gebeuren met één van de auto's dan is het podium mogelijk.

Het podium
  1. Vettel

  2. Hamilton

  3. Verstappen


 

Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen