Voorzitter Assen: 'Formule 1 op Zandvoort is prima, als het maar naar Nederland komt'

27 jun. 2017 19:28 Redactie

Voorzitter TT-Circuit Assen wil hoe dan ook een Grand Prix van Nederland


Sinds Max Verstappen zijn intrede deed in de koningsklasse van de autosport, hunkert Nederland naar de oude tijden van weleer. De Grand Prix van Nederland moet weer op de kalender komen te staan, vindt ook de voorzitter van het TT-Circuit in Assen.

Volgens Arjan Bos, de voorzitter van het circuit in Assen, is zowel Zandvoort als Assen momenteel druk bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden. Beide circuits hebben momenteel een licentie aangevraagd en zullen technisch gecontroleerd gaan worden. Hierbij wordt onder andere gekeken of de baan breed genoeg is, de uitloopstroken voldoende zijn en of het circuit veilig genoeg is. De uitkomst van die controle is cruciaal, volgens Bos.

"Als de conclusie van zo'n controle is dat wij alle tribunes vijf of tien meter naar achteren moeten zetten, dan zijn we klaar", legt Bos uit aan Motorsport.com. "Dat is niet realistisch. We zullen dus moeten afwachten wat er allemaal moet veranderen, ik ben daar erg benieuwd naar."

Over het commerciële gebied maakt Bos zich geen zorgen. Het TT-Circuit in Assen is qua faciliteiten 'top of the bill', volgens de voorzitter. Zandvoort zal daarentegen nog fors moeten investeren in de faciliteiten. Qua totaalplaatje lijkt Assen dus een betere kans te maken, maar waar de Grand Prix van Nederland wordt verreden kan Bos eigenlijk niet veel schelen.

"Het belangrijkste is dat Max een thuiscircuit krijgt. Of dat op Zandvoort is of op Assen, dat maakt mij niet uit. We moeten de mogelijkheden allebei onderzoeken en als het mogelijk blijkt op Assen, zullen wij er zeker voor gaan", aldus Bos.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen