Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vreugde maar ook zorgen over toekomst van de GP van Nederland

Natuurlijk is het nieuws dat de GP van Nederland tot en met ten minste 2025 op de kalender staat zeer heugelijk, maar in de huidige economische situatie is er ook reden tot zorgen.

Op donderdagochtend werd bekend dat de GP van Zandvoort ook in 2024 en 2025 op de Formule 1-kalender zal staan. Na twee succesvolle edities waren beide partijen overtuigd van het succes en plakten ze er nog twee extra jaren achteraan. Robert van Overdijk, circuitdirecteur en directeur van de Dutch Grand Prix, laat doorschemeren dat het toekomstperspectief niet heel geweldig is. "Natuurlijk zijn we heel tevreden en blij met waar we nu staan. Maar dit was geen eenvoudige beslissing." "De stijgende kosten en de economische onzekerheid zijn een zorg. Net zoals de concurrentie van andere landen en grote steden. Maar de steun van het bedrijfsleven en de groeiende vraag van de fans, zowel uit Nederland als uit het buitenland geven de doorslag, in elk geval nog de komende drie edities." "Wij gaan onszelf weer inspannen de lat nog hoger te leggen op sociaal-economisch, maatschappelijk en duurzaam gebied. Voor onze fans, onze loyale partners, de teams en voor de inwoners van Zandvoort", aldus de baas van de Nederlandse Grand Prix.

Lammers: "Ready for tomorrow"

Bij Sportief Directeur en voormalig F1-coureur Jan Lammers zit de stemming er goed in. Hij is vastberaden om hét evenement van de toekomst neer te gaan zetten in Zandvoort. "Wij kijken uit naar de komende edities. Met geweldige races waarin de Nederlandse fans nu kunnen genieten van maar liefst twee Nederlandse coureurs in de hoogste klasse van de autosport." "We bieden natuurlijk weer een uitgebreid en verrassend entertainmentprogramma waarmee we inzetten op het creëren van een ultimate race festival. De wereld willen we weer laten ervaren hoe wij als Nederland een oranje-evenement organiseren." "Het is uniek dat we op de kalender staan met wereldsteden als Las Vegas, Monaco en São Paulo. En, zoals we dat intern zeggen, zijn we ‘Ready for Tomorrow”. We moeten en willen het F1 evenement van de toekomst neerzetten, dat is niet persé groter maar wel beter, intenser, meer beleving, duurzamer en inclusiever", aldus Lammers.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"