Waarom moet Magnussen plaatsmaken voor Giovinazzi?

01 jun. 2017 18:19 Redactie

Magnussen mist zes trainingen, Grosjean slechts één


Gisteren maakte Haas F1 bekend dat Antonio Giovinazzi tijdens zeven vrije trainingen in actie komt. Een opvallend hoog aantal, waarbij de inspraak van partner en motorleverancier Ferrari groot is.

Giovinazzi geldt als een van de grootste talenten en staat bij Ferrari onder contract als derde rijder. Het jonge talent mocht dit seizoen tijdens de eerste races Pascal Wehrlein vervangen bij Sauber en krijgt nu nog meer tijd. Zeven vrije trainingen in de komende veertien races in de Haas moeten hem klaarstomen voor zijn formule 1 debuutjaar.

Opvallend is dat Kevin Magnussen geslachtofferd wordt in zes van deze zeven trainingen. Vanzelfsprekend is het voer voor speculatie: Wil het team van de Deen af? Gaat Grosjean volgend jaar naar Ferrari? 

In Denemarken tast men in het duister. Jens Winther van de TV2 geldt daar als de F1-expert.

"Het is jammer voor Kevin. De enige positieve draai die je er aan kan geven is dat het team veel vertrouwen in Kevin heeft. Dat ze geloven dat hij deze trainingen kan missen, en Gorsjean dit niet kan."

"Grosjean heeft altijd problemen met zijn remmen, terwijl Magnussen dit niet heeft. Dat zou een van de redenen kunnen zijn," laat Winther weten.

De carrière van Magnussen wordt gekenmerkt door eenjarige contracten. Zo reed de Deen een jaar voor McLaren en keerde na een jaar afwezigheid in 2016 terug in de F1. Met ruzie vertrok hij al na een seizoen bij Renault.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen