Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Waarom Verstappen zijn zin niet krijgt na 24u Le Mans-debacle

Furieus was Max Verstappen toen Team Redline eigenhandig de stekker uit deelname aan de virtuele 24 uur van Le Mans trok na de zoveelste connectieproblemen. Echter, zijn oproep die volgde zal grotendeels aan dovemansoren gericht zijn.

Toen de organisatie van de virtuele 24 uur van Le Mans de verloren ronden niet veel de teruggeven aan de #1-inschrijving van Team Redline, besloot de formatie met onder andere Max Verstappen uit de race te stappen. Dit terwijl ze lange tijd op weg waren naar de overwinning. Verstappen in het bijzonder liet zijn ongenoegen in felle bewoordingen blijken. Hij stelde voor rFactor2 te boycotten en te kijken of een vergelijkbare competitie misschien elders kan worden opgezet. Het zijn harde woorden die ongetwijfeld hard binnenkomen bij Motorsport Games, het ontwikkelaar achter rFactor2 en diverse online racecompetities. Als regerend tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is Verstappen ontegenzeggelijk de grootste ambassadeur van het online racen en als die jouw platform met de grond gelijk maakt, is dat de slechtst denkbare reclame. En toch zal Verstappen zijn zin niet krijgen. De 24u van Le Mans kán niet van platform veranderen. De simracewereld is in de voorbije jaren dusdanig geprofessionaliseerd dat kostbare contracten worden afgesloten met grote partijen om grote evenementen te kunnen organiseren. Zo heeft Motorsport Games in 2021 een contract met de ACO - de organisatie achter de échte 24 uur van Le Mans en de online variant opengebroken om er een contract voor de periode van tien jaar van te maken. Het maakt dat de virtuele 24 uur van Le Mans in ieder geval de komende jaren nog gebonden is aan rFactor2.

Er zijn alternatieven voor Verstappen

Bovendien zijn de er diverse teams uit de real life-racewereld ingestapt in het simracen. Teams die meedoen aan de echte 24 uur van zullen loyaal blijven aan de ACO en niet deelnemen aan een online break-away serie omdat Max Verstappen daartoe opgeroepen heeft. Natuurlijk zijn er andere simraceplatformen die het Circuit de la Sarthe in het aanbod hebben opgenomen, maar die platformen hebben niet de exclusiviteitsrechten die rFactor2 wel heeft. Het betekent dat we Max Verstappen werkelijk niet meer gaan zien in de grootste online race ter wereld. Gelukkig voor ons als publiek is Team Redline in veel meer competities actief en ook op andere platformen en we weten dat áls hij wil racen er altijd een plekje voor hem is.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs