Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wanhopige Italiaanse media zien titel naar 'beest' Verstappen gaan: "Waarom is Ferrari zo fragiel?"

Het gejubel na de zaterdag maakte in de Italiaanse kranten plaats voor pure neerslachtigheid. De sportpublicaties zijn de wanhoop nabij.

"Het kampioenschap gaat in rook op", zo kopt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport , om daar vervolgens een prangende vraag aan toe te voegen: "Ferrari, waarom ben je zo fragiel?" De krant gaat er helemaal vanuit dat de titelrace nu gelopen is: "Dit betekent het einde van alle dromen, het kampioenschap is in rook opgegaan nu Charles Leclerc na acht races al tegen een achterstand van 34 punten aankijkt. Natuurlijk is nog alles mogelijk, maar juist nu het met Ferrari de goede kant op leek te gaan, steken deze betrouwbaarheidsproblemen de kop op. Hoe kan dat?" Volgens de krant heeft Ferrari performance in eerste instantie belangrijker geacht dan betrouwbaarheid, wat volgens de publicatie ergens ook wel logisch is: "De komende vier jaar mogen er geen performance verbeterende updates worden doorgevoerd, daarom moest men wel eerst naar performance kijken. Ferrari pretendeert beiden te hebben gedaan, maar er is duidelijk iets goed mis met de motoren." De krant vreest dat het niet makkelijk wordt om de problemen op korte termijn te fiksen, dat terwijl Red Bull en met name Max Verstappen flink huishouden momenteel: "Verstappen is een, nee hét beest tijdens de races. Zijn resultaten spreken met vijf overwinningen voor zich. Hij is volwassen en volledig helder op ieder moment. Het spel van Red Bull hielp hem, maar hij stond er zelf ook weer als ware wereldkampioen, zoals altijd", zo looft de krant de Red Bull-coureur, om tot slot het Ferrari-weekend krachtig samen te vatten: "Een complete ramp, met opnieuw een flinke tik voor het moraal van de coureurs."

Lof voor Verstappen, treurnis om Ferrari

Het woord 'ramp' wordt ook door de Corriere dello Sport in de mond genomen en ook zij zetten de titelaspiraties voor nu maar even in ijskast: "Dertien jaar geleden was de laatste dubbele uitvalbeurt door technische problemen. Niet voor niks kijkt teambaas Mattia Binotto bezorgd naar de toekomst." Ook de Corriere heeft lof voor Verstappen: "Perez kreeg te horen dat hij niet mocht vechten, maar Verstappen was ook veel te snel in Bakoe. Terwijl Red Bull alles op orde lijkt te hebben, kijkt Ferrari tegen een grote achterstand aan." La Repubblicca vindt in de term 'nachtmerrie' een aardige vervanger voor het woord 'ramp': "Al met al een zwarte dag voor Ferrari. Red Bull lijkt met de dubbel een harde klap uit te delen, een klap die een flinke deuk slaat in het moraal van de tifosi." De Corriere della Sera wijst Ferrari op een parade aan fouten: "Er was ook nog die slechte pitstop, met daar bovenop de uitvalbeurten van Guanyu Zhou en Kevin Magnussen bij de klantenteams. Er zijn teveel problemen, klein en groot, die er voor zorgen dat lang niet alles uit de auto kan worden gehaald, die qua performance toch een 9 waard is." Afsluitende woorden zijn er voor Max, of nee, 'SuperMax': "Hij toonde geduld en dat leverde hem een overwinning op. Eens te meer werd duidelijk hoe de hiërarchie bij Red Bull is."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024