Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zo kan Verstappen in de komende race(s) zijn tweede F1-wereldtitel al veiligstellen

De vraag is eigenlijk niet of Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt, maar in welke race. Op papier zou hij in de volgende race in Singapore de titel al kunnen pakken. Hieronder staat een overzicht van de mogelijkheden.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Tenzij het helemaal in de soep loopt voor Red Bull en Max Verstappen, zal de Nederlander in december als tweevoudig wereldkampioen gekroond worden tijdens het FIA-prijsuitreikingsgala.

Verstappen heeft dit seizoen maar liefst elf zeges uit zestien races behaald en heeft met nog zes GPs te gaan een voorsprong van 116 punten op Charles Leclerc, 125 punten op teamgenoot Sergio Perez en 132 punten op George Russell; de enige coureurs die op papier nog kans maken op de titel.

Langzaam maar zeker is het niet de vraag of hij het kampioenschap gaat winnen, maar wanneer. In welke race gaan we weer die prachtige en iconische woorden van teambaas Christian Horner over de radio horen waarin hij het winnen van de wereldtitel bevestigt aan de Nederlander.

Wij hebben het telraam er even bij gepakt om te zien in welke race Verstappen de titel kan binnenslepen en hoeveel punten verschil hij moet hebben op de nummer twee in het kampioenschap.

Na de volgende Grand Prix zouden we de vlag al uit kunnen hangen

Na het Europese gedeelte van de F1-kalender achter de rug te hebben vliegen de teams en coureurs naar Singapore. In totaal kan een coureur de komende zes races nog een maximum van 164 punten scoren, waardoor Verstappen in Singapore in theorie al wereldkampioen kan worden.

Hiervoor moet Verstappen na de race minimaal 138 punten los staan van de nummer twee in het klassement. Zeker geen ondenkbaar aantal, maar Verstappen moet de race dan wel winnen en daarbij is het ook nog afhankelijk van wat de concurrentie doet.

Benieuwd naar wanneer en hoe Verstappen kampioen kan worden in de komende races? Bekijk dan onderstaande tabel. In de video daaronder legt Joris Mosterdijk je uit waar de concurrentie moet finishen om de vlag uit te kunnen hangen voor de tweede wereldtitel van Verstappen.

*Bij een gelijke stand aan het einde van het jaar wint de coureur die de meeste zeges heeft het kampioenschap.

Wanneer Verstappen de wereldtitel wint

Race Hoeveelheid punten hij voor moet staan
Singapore 138
Japan 112
Verenigde Staten 86
Mexico 60
Brazilië 26
Abu Dhabi 0

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden