Wat denkt Max Verstappen als hij een coureur inhaalt?

20 apr. 2017 16:30 Redactie

Max Verstappen is de absolute inhaalkoning van de Formule 1


Zelden maakt een coureur zoveel tongen los als Max Verstappen. De Nederlander staat bekent vanwege zijn prachtige en gedurfde inhaalacties. Maar wat gaat er nu in het hoofd van de Nederlander om tijdens zo'n actie?

Je rijdt achter een concurrent en je bent sneller. In gedachten bereid je jezelf voor op een inhaalactie maar wat denk je precies? Wie kan deze vraag nu beter beantwoorden dan Max Verstappen? De Nederlander is met recht de absolute inhaalkoning van de Formule 1. In 2015 en 2016 won hij de prestigieuze prijs voor de mooiste inhaalacties van het jaar tijdens het FIA gala.

"Je wil op dat moment kijken of het mogelijk is of niet. Ik ga er altijd vol voor en als je de actie inzet is er geen weg terug. Je moet dan ook doorzetten. Uiteindelijk probeer je het de actie op de beste manier uit te voeren." legt Verstappen uit aan The inside line.

Het gevoel om een van je concurrenten in te halen is vanzelfsprekend een mooi gevoel. Maar wat voelt Max op dat moment?

"Het ligt eraan wat de situatie is. Soms ben ik heel relaxed in de auto, maar soms ben ik wat agressiever."

"Het gevoel is hetzelfde als bij de karting. De auto's zijn natuurlijk een stuk breder, maar je weet precies hoeveel ruimte je nodig hebt om op de baan te blijven."

Sommige coureurs hadden vorig jaar kritiek op de rijstijl van de Nederlander. Verstappen rijdt agressief zowel als hij aanvalt, maar ook tijdens zijn verdedigende acties. De Nederlander ligt er geen seconde wakker van.

"Ach, ik zie het als een compliment. Ik kan er niet mee zitten, want er zal altijd kritiek zijn. Als je nieuw bent in de formule 1 heb je altijd veel criticasters, maar je moet gewoon je eigen ding doen en zo goed mogelijk presteren."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen