© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Wat mogen we van Red Bull en Verstappen verwachten in 2019?

13 mrt. 11:33 Ruud Dimmers 16 reacties
Honda: 'The Power of Dreams', of toch 'The Dreams of Power?' Dat lijkt het grootste vraagstuk te zijn voor het nieuwe Formule 1-seizoen van Max Verstappen. De switch naar de Japanse motorleverancier werd in elk geval met veel gejuich en positieve woorden ontvangen.

Het charmeoffensief van Red Bull en Honda van de afgelopen maanden komt dit weekend ten eind in Melbourne. Op het circuit van Albert Park is geen ruimte meer om verstoppertje te spelen en moet iedereen met de billen bloot. Vooral Ferrari als 'wintertestkampioen' en regerend kampioen Mercedes, maar dus ook de nieuwe combinatie Red Bull-Honda.

RacingNews365 blikt vooruit op het seizoen van Max Verstappen en waagt zich aan wat voorspellingen. Wij voorzien een seizoen met hoogte- en dieptepunten, waarin het Nederlandse volkslied wel een aantal maal klinkt.

"De optimale samenwerking tussen Red Bull en Honda moet nog gevonden worden. Daardoor denk ik dat ze nog met regelmaat met problemen uit zullen vallen. Echter zal Verstappen wederom de spectaculairste man van het veld zijn, mede doordat Honda een stap vooruit is. Door de betrouwbaarheidsproblemen zal Max echter genoegen moeten nemen met een vijfde plaats achter de coureurs van Ferrari en Mercedes, maar wel zie ik hem drie Grands Prix winnen", blikt Aaron Deckers vooruit.

Verstappen zal de headlines in 2019 wederom domineren verwacht Ruud Dimmers. "Ik verwacht niet dat Red Bull het te kloppen team is dit seizoen, daarvoor was de achterstand van Honda te groot. Ze kunnen er best 50 pk bij hebben ten opzichte van het afgelopen seizoen, maar Ferrari en Mercedes stonden ook niet stil deze winter. Max Verstappen zal ons weer volop laten genieten, met prachtige acties, inhaalraces en uitspraken die een tikkeltje gewaagd zijn. Vier overwinningen en een vierde plaats in het WK wordt zijn eindstation."

Joe van Burik ziet een lastige start van het seizoen, waarin de Nederlander achter de feiten aan rijdt. "Verstappen moet aanvankelijk weer verkroppen dat hij niet genoeg vermogen heeft om te strijden om de overwinning. Er moeten weer concessies gedaan worden om het beste uit de krachtbron te halen, al worden er met Honda wel minimaal twee races gewonnen door de Nederlander. Met enige moeite volgt P4 in de eindstand, achter Vettel, Hamilton en Leclerc."

Daarin krijgt hij bijval van René Oudman, die het nog erg lastig in te schatten vindt hoe krachtig en betrouwbaar de Honda-motor is. "Max Verstappen heeft in 2018 een gigantische stap gezet wat betreft volwassenheid en ik verwacht dat hij die lijn in 2019 doortrekt. Als de Honda-motor even sterk blijkt als de Renault van vorig jaar, dan moet Verstappen minstens twee wedstrijden kunnen winnen. Is het ding beter, dan loopt dat getal op richting de vier."

Jan van der Burgt verwacht geen wonderen in 2019 en voorziet een min of meer gelijkwaardig seizoen ten opzichte van het voorgaande jaar. "Ik vermoed een herhaling van vorig jaar met zo'n twee tot drie zeges en P3 in het kampioenschap. Ik heb tijdens de wintertests niets gezien van Red Bull dat doet vermoeden dat ze de jump naar Ferrari en Mercedes hebben kunnen maken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen