Webber: 'Geen teamorders voor Verstappen en Ricciardo'

08 mei 2017 18:31 Redactie

Mark Webber gelooft niet in herhaling van teamorders bij Red Bull


Voormalig Red Bull coureur Mark Webber gelooft niet dat de leiding teamorders gaat gebruiken voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Zelf ondervond de Australiër dat teamorders niet altijd werken.

Tijdens de GP van Maleisië ging het in 2013 compleet mis tussen Sebastian Vettel en Mark Webber. Hun relatie ging richting het kookpunt nadat Vettel een teamorder negeerde om Webber voorbij te laten. Beide coureurs vochten om de zege tijdens de race.

De beroemde 'Multi 21' boodschap via de boordradio werd wereldwijd uitgezonden. Vettel hield zijn poot stijf en het gas erop en Webber was pislink. De Australiër verwacht niet dat het tot een herhaling komt met Verstappen en Ricciardo. De beide Red Bull coureurs streden al een paar maal hard tegen hard, maar altijd met respect.

"Het zal binnen het team geen issue zijn, tot het moment waarop ze vaker gaan winnen. Als je vecht voor een derde tot en met zesde positie dan denk je nog aan het teambelang." laat hij NBC sports weten.

Teamorders ziet Webber niet snel komen bij het team, ook niet als de spanning en de belangen toenemen. "Als de belangen groter worden wil je beide die zege pakken en kan het wel eens een issue zijn. Daniel en Max zijn wat dat betreft nog niet erg op de proef gesteld. Het is dus helemaal geen topic nu."

Een voorbeeld van een verstoorde relatie tussen twee teamgenoten zagen we in het verleden bij dominantie teams als McLaren en Mercedes. In 1988 en 1989 konden Senna en Prost niet met elkaar door een deur. Iets dat vorig jaar ook het geval was met Hamilton en Rosberg.

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen