Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Webber: 'Iedereen is teleurgesteld in de uitkomst van de GP van Abu Dhabi'

Mark Webber verwacht dat de rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zal blijven bestaan, totdat de twee met pensioen gaan. Dit komt onder meer door de uitkomst van de GP van Abu Dhabi, welke volgens de voormalig F1-coureur een 'teleurstellend einde' was.

Na een bloedstollend Formule 1-seizoen in 2021 zal de relatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zonder twijfel wat veranderd zijn. Mark Webber denkt dat het nog wel even duurt voordat Hamilton het verliezen van de titel heeft verwerkt, zo legt hij uit bij Wide World of Sports . "Het is lastig, ik denk dat we een tussenjaar nodig hebben. Zij hebben een tussenjaar nodig. Er zijn nog steeds een aantal wonden die moeten genezen", aldus de voormalig Red Bull-coureur, die niet verwacht dat dit snel zal gebeuren. "Dat kan misschien na hun carrière, misschien dat ze dan een glas rode wijn kunnen drinken samen." Met de gebeurtenissen in Abu Dhabi nog vers in het geheugen gegrift, zal de rivaliteit volgens Webber blijven bestaan. "Zolang ze tegen elkaar racen, zullen ze elkaars grote rivalen blijven. Dat is wat we ook willen in de sport. Het was heel zwaar voor hem (Hamilton), het einde van vorig jaar. Hij leidde 99% van de race en om dan zo te verliezen, dat is gewoon enorm zwaar."

'Hamilton had niets om mee te vechten'

In de slotfase van de GP van Abu Dhabi kon Verstappen na een crash van Nicholas Latifi de pitstraat induiken voor vers rubber, terwijl Hamilton buiten bleef om de leiding in de wedstrijd niet te verliezen. Bij de herstart had de Nederlander hierdoor een aanzienlijk voordeel op zijn titelrivaal. Hamilton maakte volgens Webber geen schijn van kans na de pitstop van zijn rivaal. "Het voelt voor hem alsof hij bestolen is (van het kampioenschap, red.) tijdens de laatste ronde van de race, want hij kon er niet tegen vechten. Hij had niets meer om mee te vechten en dat kwam niet door hemzelf. Hij moest vechten tegen iets wat volledig buiten zijn macht lag. Tegen Verstappen op vers rubber, dat is pas een uitdaging."

Webber vindt het 'een teleurstelling voor de sport'

"Gekeken naar de sport is iedereen teleurgesteld in de uitkomst hiervan", oordeelt Webber. "Dit is niet hoe we wilden dat het zou eindigen. Beide coureurs verdienden de trofee, maar het moest niet lopen zoals het is gegaan. We wilden een eerlijk gevecht, maar helaas was er één iemand met zijn handen op zijn rug gebonden." Achteraf gezien had het volgens de voormalig F1-coureur heel anders gemoeten, al vindt Webber Verstappen de terechte wereldkampioen. "Maar wat er allemaal is gebeurd, was niet het ideale scenario."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"