Webber: 'Max Verstappen is een fenomenaal talent'

22 jun. 2017 08:47 Redactie

Webber: 'Ricciardo moet alle zijlen bijzetten om Max bij te benen'


Voormalig F1-coureur Mark Webber voorspelde voor aanvang van het seizoen nog dat zijn landgenoot Daniel Ricciardo ging schitteren. Nu het seizoen zeven races onderweg is moet hij erkennen dat Max Verstappen de overhand lijkt te krijgen bij Red Bull.

De Australiër kwam in het verleden jarenlang uit voor het Red Bull Racing Team als teamgenoot van Sebastian Vettel. Destijds waren het de hoogtijdagen van het team, met de periode waarin Vettel liefst vier keer op rij wereldkampioen werd. Dit seizoen gaat het wat moeizamer bij het team, waarbij met name Max Verstappen de laatste races pech heeft.

"Max is 'on fire' dit jaar. Daniel moet alle zijlen bijzetten en Max is messcherp op de zondagen. Door een matige betrouwbaarheid, strategie en een aantal andere zaken heeft Verstappen nog niet helemaal kunnen laten zien waartoe hij in staat is."

"Het momentum ligt nog niet overduidelijk bij een van de beide coureurs, maar dat is niet erg aangezien het gaat om de derde, vierde of vijfde plaatsen," laat Webber aan GPupdate.net weten.

Leerjaar voor Max Verstappen


Mark Webber ziet 2018 als het ultieme leerjaar voor Max Verstappen. "Max is nog zo jong en beseft nog niet helemaal hoeveel hij nog kan leren. Hij is nu bezig om alle puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Max is 'on fire' en gaat er vol voor."

"Buitenom in bocht een bij de start. De ene keer pakt dat goed uit, de andere keer niet. Dat zijn zaken waar hij goed naar moet kijken en van moet leren. Max wordt alleen nog maar beter, hij is een fenomenaal talent."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen