Webber: 'Red Bull speelt iedere winter verstoppertje'

15 mrt. 2017 13:41 Redactie

Prestaties van Red Bull tijdens wintertest geen graadmeter voor werkelijke snelheid


Voormalig F1-coureur Mark Webber hecht geen waarde aan de tijden van Red Bull Racing tijdens de wintertest. De Australiër reed zeven seizoenen lang voor het team en weet als geen ander welke spelletjes Red Bull speelt.

Er is al veel gezegd en geschreven over de RB13 van Red Bull en de tijden die het team realiseerde tijdens de testdagen. Het was niet sprankelend en de auto leek een kopie van de 2016 bolide. Volgens Mark Webber hoort dit allemaal bij het spel van het team.

"Als de tribunes leeg zijn dan is Red Bull nooit geïnteresseerd in het gevecht vooraan. Dat is typisch Red Bull. Je kan dan ook geen conclusies verbinden aan hun wintertest. Wat we wel zagen was dat ze nog diverse betrouwbaarheidsproblemen kenden. Hierdoor wist het team niet het gewenste aantal kilometers af te leggen." laat Webber aan ESPN weten.

Voor Adrian Newey en het ontwerpteam wacht een grote uitdaging. Zij moeten het gebrek aan motorvermogen compenseren met een fantastisch ontwerp. "Ze moeten een fenomenale job doen om dat gebrek aan vermogen te compenseren ten opzichte van Ferrari en Mercedes. We gaan op korte termijn zien of ze dat gelukt is, als de strijd voor de poles en zeges weer losbarst."

"Het wordt een hele opgave voor Red Bull, maar het is zeker mogelijk."

Ferrari was de verrassing van de afgelopen winter. Webber ziet progressie bij het Italiaanse team. De Australiër hecht er nog niet teveel waarde aan:

"Ze waren de verrassing van de winter en zagen er goed uit. We kunnen er nog niet al teveel conclusies aan verbinden, want de punten worden pas in de eerste race verdeeld. Voor alsnog kunnen ze Mercedes partij geven op het gebied van betrouwbaarheid."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen