Webber: 'Red Bull werkt kei hard om zichzelf te verbeteren'

09 mei 2017 08:45 Redactie

'Bij Red Bull zijn het geen dromers'


Het Formule 1 team van Red Bull Racing werkt volgens Mark Webber hard aan het wegwerken van de achterstand. Een titel is ver buiten bereik, maar een mogelijke GP-zege moet tot de mogelijkheden behoren.

"Ferrari heeft echt een super prestatie geleverd. Ze zijn erg sterk en betrouwbaar." laat Webber in Spa weten.

Voor zijn voormalig teamgenoot en rivaal Sebastian Vettel heeft de Australiër lovende woorden over.

"Sebastian Vettel heeft zichzelf herpakt. Hij ruikt de zeges en komt weer helemaal tot leven. Lewis moest in Melbourne en Bahrein terugkomen na een matige start. Het is nu mooi verdeeld en credits voor Ferrari. Ze hebben het gewoon echt super gedaan met de nieuwe regels."

Bij Red Bull is er werk aan de winkel ziet ook de voormalig coureur van het team.  "Bij Red Bull weten ze dat ze aan de bak moeten. Ze werken zo hard als mogelijk en het is een realistisch team."

"Ze dromen niet over mogelijke successen, ze werken hard om het gat te dichten. Op dit moment liggen ze nog een aardig eind achter en daarvan zijn ze zichzelf bewust."

"Of Max en Daniel de juiste auto krijgen is nog de vraag. Mogelijk dat er nog enkele races zijn waarin ze mee kunnen doen voor de zege. Een wereldkampioenschap lijkt onmogelijk. Zelfs met een gevecht tussen Ferrari en Mercedes tijdens een race rijdt Red Bull nog op achterstand."

"De basis van de RB13 is niet goed genoeg. Qua betrouwbaarheid waren er ook een paar mindere momenten, wat weer frustraties met zich meebrengt."

Webber heeft wel een wijze les voor de concurrentie: "Sluit Red Bull nooit uit! Ze hebben wel een gigantische uitdaging voor zich."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen