Webber: 'Sebastian Vettel is herboren'

31 mrt. 2017 16:40 Redactie

Webber: 'Vettel is mentaal weer helemaal de oude'


Sebastian Vettel maakt een goede kans op de wereldtitel. Voormalig F1-coureur en oud-teamgenoot Mark Webber ziet een herboren coureur in dienst van Ferrari.

Na een moeizame tweede seizoenshelft in 2016, waarin Vettel veel tegenslagen moest incasseren, is de Duitser volgens Webber weer herboren. 

"Sebastian kan wereldkampioen worden. Hij is mentaal weer de oude. Vorig seizoen wist hij dat hij niet kon winnen, en daarom is deze zege zo belangrijk voor hem. De nieuwe auto's passen perfect bij hem. De coureurs kunnen eindelijk weer meer het verschil maken." laat de Australiër weten aan Auto Bild.

"De overwinning in Australië was dan ook geen geluk. Bandenmanagement is een specialiteit van Vettel en in Bahrein slijten de banden nog sneller. Ferrari zal er nog beter zijn, omdat de temperaturen hoger zijn."

Wel waarschuwt Webber het Italiaanse team voor teveel feestvreugde: "Ferrari mag niet verslappen. Ze moeten vol gas blijven geven en zichzelf blijven ontwikkelen om Mercedes voor te blijven."

De zege in Australië was de eerste zege van Sebastian Vettel sinds de GP van Singapore in 2015. Voor Ferrari was het liefst 1625 dagen geleden dat er een coureur van de Scuderia aan de leiding ging in het WK. 

Foto: Ferrari F!

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen