Webber: 'Wie interesseert het nu dat Button racet in Monaco?'

08 mei 2017 08:03 Redactie

Webber vindt aandacht voor terugkeer Button erg overtrokken


Jenson Button neemt in Monaco nog een keer plaats in de McLaren. De Britse media zijn laaiend enthousiast, maar voormalig F1-coureur Mark Webber vindt het lachwekkend.

"McLaren coureur, je moet het maar aankunnen" het zou zo een slogan voor het Britse team kunnen zijn. Juist om die reden vindt Webber het lachwekkend dat er zoveel aandacht is voor de terugkeer van Button bij het team. Fernando Alonso laat na een rampzalige seizoensstart de GP in het prinsendom schieten om deel te nemen aan de Indy 500. Om die reden mag Button nog een keer op komen draven.

"Het is toch totaal geen boeiend verhaal", laat Webber weten aan Motorsport-Total.

"Hij rijdt een paar rondjes, krijgt benzinedruk problemen in de eerste training en kwalificeert zich als zeventiende. Dan stopt hij in de twaalfde ronde van de race. Wie interesseert dat nu?" 

Webber is niet onder de indruk van de media aandacht. "Het zou pas echt een headline zijn als hij kon winnen of een rol van betekenis kon spelen. Maximaal kan hij nu een paar punten scoren, maar wie interesseert dat nu?"

De Australiër wil daarmee zijn voormalig collega niet tekort doen, maar geeft aan niet goed te begrijpen dat Button nog plaatsneemt in de McLaren. Er is immers totaal niets te winnen en Jenson oogt niet gemotiveerd.

"Hij heeft niet getest in Bahrein, wat aangeeft dat Jenson het zelf ook niet zo serieus neemt. Hij zegt zelf al dat hij liever in Amerika blijft trainen voor zijn triathlon. De test interesseerde hem niet."

Jenson Button wist de Formule 1 Grand Prix van Monaco in 2009 te winnen. Destijds in de Brawn GP waarin hij ook zijn enige wereldtitel wist te bemachtigen.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen