Wederom eenstopper verwacht door Pirelli in warm Baku

20 jun. 2017 10:45 Redactie

Banden hebben het niet zwaar te verduren


Voor de derde wedstrijd op rij zullen de fans weinig actie in de pitbox gaan zien, verwacht bandenfabrikant Pirelli. Naar verwachting zullen de meeste teams ook in Baku gaan voor een eenstop-strategie, omdat de banden nauwelijks slijten op het stratencircuit.

Pirelli-baas Mario Isola verwacht maar één stop omdat de baan in Baku vergelijkbaar is met die in Monaco en Montreal. "Na Monaco en Montreal is Baku het derde circuit op rij dat een straten- of semistratencircuit is. Het enige verschil is dat de snelheden hier hoog liggen en de temperaturen hoger zijn. Daarom hebben we ook niet gekozen voor de zachtste banden, zoals in Monaco en Canada", legt Isola uit.

Pirelli heeft voor Baku dus niet de zachtste banden meegenomen, maar de supersoft, soft en medium bandenZoals Pirelli eerder al bekent maakte zit er weinig verschil in bandenkeuze tussen de teams in Baku. Bijna alle teams gaan voor de supersoft band als favoriet. De strategie zal dan ook heel belangrijk zijn, denkt Isola.

"Vorig jaar zagen we verrassend genoeg geen Safety Car in de baan, maar het is in Baku wel iets om rekening mee te houden bij het bepalen van de strategie. Daarnaast is het een lastig circuit met langzame negentig graden bochten, afgewisseld door snelle stukken. Het is heel moeilijk om hier een goede balans te vinden", blikt Isola vooruit.

Bekijk hieronder de infographic van Pirelli over de komende Grand Prix van Azerbeidzjan.

Pirelli Foto: Twitter Pirelli

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen