Wedstrijdleiding verbiedt T-wing van Haas

24 mrt. 2017 14:20 Redactie

Flabberen T-wing van Haas verboden


Het Formule 1 team van Haas F1 baarde opzien tijdens de eerste vrije training vanochtend. De haaienvin, met daarop de gemonteerde T-wing, flabberde alle kanten op. Reden genoeg voor de wedstrijdleiding om de T-wing tot nader order te verbieden.

Volgens de Formule 1 regels moeten alle vleugels en aerodynamische onderdelen voldoen aan een aantal criteria. Een ervan is de stijfheid van de onderdelen. Zo wordt de stijfheid en flexibiliteit van de voor - en achtervleugel getest door de FIA. Een vleugel mag onder een X aantal kilo maximaal een X percentage doorbuigen.

De zwabberende haaienvin met T-wing viel direct op. Na afloop van de eerste vrije training bracht de wedstrijdleiding een bezoek aan het team van Haas. Het sommeerde het team om de T-wing te demonteren. 

Teambaas Gunther Steiner laat aan motorsport.com weten dat het team nog niet weet of ze de T-wing dit weekend nog in kunnen zetten. Het team onderzoekt de mogelijkheden om de T-wing later dit weekend weer te monteren.

"In Barcelona hebben we tijdens de test geen problemen gehad met deze vleugel. We zien op de data dat hij extra downforce oplevert. We willen de vleugel weer op de auto plaatsen, maar moeten nog onderzoeken of dat is toegestaan."

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen