Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weerbericht Formule 1 GP Groot-Brittannië: Afzien bij tropische temperaturen

Racingnews365 presenteert in samenwerking met de specialisten van Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de GP van Groot-Brittannië

De Formule 1-coureurs en fans kunnen zich opmaken voor een warme race op Silverstone. Met flink wat zon en 29 graden is het veel warmer dan normaal. Daarbij staat er ook weinig wind. De luchtvochtigheid is vrij laag en daardoor valt de lichamelijke belasting van de coureurs lager uit dan tijdens een race in de tropen. Op het circuit van Silverstone staat nauwelijks wind en in de volle zon is het aan het begin van de middag al zomers warm. Toeschouwers moeten rekening houden met een felle zon. Met zonkracht 7-8 verbrandt de onbeschermde huid snel.

Zweten in de cockpit Voor de start van de race stijgt de temperatuur naar 27 tot 28 graden. Er kunnen stapelwolken ontstaan die de temperatuurstijging wat temperen. Ook tijdens de race zijn er zonnige perioden en de temperatuur loopt op tot een graad of 29. De paraplu's kunnen dan ook achterwege blijven op de tribunes. De asfalttemperatuur zal ongeveer twee keer zo hoog zijn als de buitentemperatuur en in de cockpit wordt het afzien voor de coureurs. Gelukkig is de luchtvochtigheid met iets meer dan 40% vrij laag. Hierdoor kunnen de coureurs hun lichaamswarmte veel beter kwijt dan tijdens een Grand Prix in de tropen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden