Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting GP België: wisselvallig weer

Racingnews365 presenteert in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weer voor de GP van België. Met name voor de zaterdag wordt er typisch Belgisch GP-weer voorspeld.

De twintig Formule 1-coureurs en vele tienduizenden Nederlandse racefanaten moeten rekening houden met een wisselvallig en fris weekend. Met name de zaterdag verloopt nat en fris. Tijdens de derde vrije training en kwalificatie worden buien verwacht. De vrijdag en de zondag lijken overwegend droog te blijven met regelmatig de zon erbij. Met een beetje geluk blijft het dus zondagmiddag tijdens de race droog.

Een koufront trekt donderdagavond over België. De zomerse warmte wordt daardoor naar Duitsland verdreven. Vrijdag bevindt de Benelux zich in koele lucht, waardoor het op het circuit van Spa-Francorchamps maximaal slechts 17 graden wordt. Tijdens de eerste en tweede vrije training zal het weerbeeld best vriendelijk zijn. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. Er is kans op een lichte bui, maar deze zal snel overtrekken en het duurt niet lang voordat de zon weer tevoorschijn komt. De westenwind is daarbij matig, 3 Bft.

Zaterdag is het weerbeeld een stuk minder fraai. Er is veel bewolking en er trekken buien over de Belgische Ardennen. Mogelijk komt het daarbij zelfs tot hagel en een klap onweer. Tussen de buien door kan de zon even doorbreken. Toeschouwers moeten niet alleen een paraplu bij de hand houden, ook een warme zomerjas is aan te raden. Het kwik komt niet hoger uit dan 14 graden! De matige westenwind maakt het voor het gevoel nog wat frisser. Zondag knapt het op en komt de zon regelmatig tevoorschijn. Er is kans op een lichte bui, maar het zal overwegend droog blijven. De kans dat het precies tijdens de race tussen 15:10 en 17:10 uur tot een bui komt, is met circa 20% niet groot. Bij een matige zuidwestenwind, windkracht 3, ligt de temperatuur tijdens zonnige momenten rond 18 graden. Het weercijfer krijgt dan ook een 7. We houden je gedurende het weekend op de hoogte van de actuele weersvoorspelling voor de race.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'