Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting GP Italië: mogelijk nat begin van het weekend

Racingnews365 presenteert in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weer voor de GP van Italië. De regenbanden zullen de teams hooguit op de vrijdag nodig gaan hebben.

Vrijdag is er tijdens beide vrije trainingen in Monza een kans op buien, waarbij het ook kan onweren. Zaterdag neemt de buienkans sterk af. Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie is het droog met een mix van zon en stapelwolken. De race op zondag verloopt zeer waarschijnlijk zonnig en droog.

Tijdens de eerste en tweede vrije training op vrijdagochtend is de kans op regen zestig procent. De regenbanden moeten dus klaarliggen, maar of ze daadwerkelijk gebruikt zullen worden, is afwachten. Vooral boven de Alpen zijn stevige regen- en onweersbuien actief. Het is mogelijk dat enkele van deze buien zuidelijker uitkomen boven het circuit van Monza. De maximumtemperatuur ligt rond 24 graden.

In het weekend knapt het weer op. Mogelijk valt in de nacht en vroege zaterdagochtend nog een enkele bui. Daarna neemt de neerslagkans af. De kans is groot dat de derde vrije training en de kwalificatie droog verlopen. Er is een mix van zon en stapelwolken en het wordt 26 graden. Zondag, tijdens de race, wordt geen neerslag verwacht. Het wordt opnieuw zomers warm met maxima van 25 graden en de zon schijnt uitbundig. Er staat slechts een zwakke zuidwestenwind.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden