Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weersverwachting GP Italië: Regen en zon wisselen elkaar af

De Grand Prix van Italië is normaal gesproken op twee vlakken een zekerheid: de race is binnen anderhalf uur afgelopen en het is 30 graden met een zonnetje. In het verleden zijn er weinig races in Italië verreden onder natte omstandigheden, maar toch lijkt het allerminst zeker dat het dit jaar ook geheel droog blijft.

Hoewel het nog een paar dagen is tot de race, en de weersverwachting dus nog wat onzeker is, kunnen we nu al wel met zekerheid zeggen dat vrijdag een natte dag zal worden. Weinig actie op de baan ligt daarom op de loer. In totaal wordt er rond de 20 mm verwacht op de vrijdag, met het hoogtepunt tussen 13:00 uur en 16:00 uur, tijdens de tweede vrije training.

Zaterdag ziet er al een stuk beter uit, maar geheel droog zal het waarschijnlijk niet blijven in Monza. Vooral in de ochtend en de avond kan het nog regenen, maar ook regen tijdens de kwalificatie is niet uitgesloten. Heerlijk weer wordt het in ieder geval niet op zaterdag. De zondag lijkt vrij zonnig te verlopen, met hier en daar een stapelwolk. In de nacht van zaterdag naar zondag kan het echter nog wel gaan regenen. Ook gedurende de dag is er nog dreiging van regen, momenteel is de regenkans zo'n 40%. Een heerlijk weekend met temperaturen van rond de 30 graden en een strakblauwe lucht hoeven we in elk geval niet te verwachten in Monza. Of er tijdens de race regen zal vallen is nog te bezien, maar vast staat dat het een a-typisch weertje zal zijn in Monza dit weekend.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'