Weersvoorspelling GP Canada: Kans op regen!

07 jun. 2017 07:03 Redactie

Mogelijk regen tijdens GP Canada


De weersvoorspellingen voor Canada geven regen aan op vrijdag en zondag. Iets dat goed nieuws is voor de Formule 1 fans die wel een opsteker kunnen gebruiken na een saaie GP van Monaco.

Het komende weekend is er een dreiging van regen tijdens de vrije trainingen op de vrijdag. Op die dag zal het een graad of 23 zijn, met in de middag een neerslagkans van 50%. Zoals het er nu naar uitziet verloopt de zaterdag droog, maar op zondag keren de buien terug.

De voorspellingen voor de zondag lopen nog behoorlijk uiteen, maar diverse weerstations voorspellen regen. De grootste kans op regen is er in de ochtend, 60%, waarbij diverse buien worden voorspeld. In de middag nemen de buien af en is er nog een kans van 40% op lichte regen.

Vanzelfsprekend houden we de weersvoorspelling nauwlettend in de gaten de komende dag. Een herhaling van een historische race zoals 2000 en 2011 is wat ons betreft wel welkom na de gezapige GP van Monaco. In 2000 reed Jos Verstappen (foto) zichzelf naar een knappe vijfde positie. De race begon destijds droog, maar in de tweede helft zorgde een natte baan voor veel spektakel.

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen