Weersvoorspelling GP China: Kans op regen tijdens de race!

06 apr. 2017 08:50 Redactie

Grand Prix China verloopt grotendeels droog, behalve op zondag


In tegenstelling tot de Grand Prix van Australië is de weersvoorspelling van de Grand Prix van China een stuk interessanter en dynamischer. Het weer in de regio Shanghai is net als in Nederland erg veranderlijk en kan binnen een dag totaal omslaan.

Het is daarom ook nog een beetje koffiedik kijken, maar meerdere weervoorspellers beginnen het nu eens te worden over het komende weekend in Shanghai.

De vrijdag zal bewolkt verlopen, met wellicht wat regen. In de ochtenduren gaat het waarschijnlijk regenen, waardoor er een (vrij grote) kans is dat de eerste en (waarschijnlijk ook) de tweede vrije training onder natte omstandigheden worden verreden. Hopelijk zien we wel genoeg actie op de baan, aangezien er ook een kans is dat het zondag tijdens de race regent.

Zaterdag ziet er een stuk vriendelijker uit. In de nacht van vrijdag naar zaterdag zal het waarschijnlijk op gaan klaren in Shanghai en de ochtend zal zonnig en droog verlopen. De temperatuur stijgt al snel richting de 25 graden Celsius. Toch zal er in de middag weer wat bewolking binnen drijven, waarmee de zon zal verdwijnen. Regen valt er echter niet, het blijft ook op zaterdag naar alle waarschijnlijkheid droog.

Zondag is nat, maar wanneer is de vraag. Aan het eind van de zaterdagavond zal de bewolking al een stuk dikker worden en op zondag ochtend zal het naar alle waarschijnlijkheid al lichtjes gaan regenen. In de middag trekt er echter een storing over, waarbij er grote hoeveelheden neerslag worden voorspeld. Dat de regen gaat vallen, daar zijn de meeste weermodellen het wel over eens. Maar wanneer is de vraag. Voor nu is het meest waarschijnlijk dat de regen rond het middaguur zal gaan vallen, maar het kan zomaar een stuk eerder of later vallen.

Een spannende weersverwachting dus en hopelijk daardoor een spannende en onvoorspelbare wedstrijd. Uiteraard houden we je op de hoogte gedurende het weekend, er is immers niets zo veranderlijk als het weer.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen