Weersvoorspelling Grand Prix Australië: Droge start van het seizoen

23 mrt. 2017 12:35 Redactie

Lichte kans op regen op zaterdag, rest van het weekend droog


De eerste Grand Prix van het seizoen staat op het punt van beginnen. Natuurlijk kijkt iedereen naar hoe de coureurs het er van af gaan brengen komend weekend, maar hoe zit het eigenlijk met het weer? Onder welke omstandigheden gaan de coureurs de baan op deze vrijdag, zaterdag en zondag?

De coureurs kwamen begin deze week Melbourne binnen druppelen, in de letterlijke zin van het woord. Het begin van de week was onstuimig in Melbourne, met regen- en onweersbuien. Gelukkig voor de coureurs klaarde het snel daarna weer op.

Vrijdag begint het seizoen met de eerste vrije training. Deze zal droog verlopen, met geregeld zon en wat wolkenvelden. De kans op regen is 10%, dus we kunnen een drukke training verwachten. De tweede vrije training zal ook droog verlopen, hoewel er in de loop van de dag steeds meer wolkenvelden binnen zullen drijven. Ondanks dat blijft de kans op regen minimaal en kunnen we uitgaan van een droge middagtraining. De temperatuur komt uit rond de 25 graden.

Zaterdag is de eerste belangrijke dag voor de teams en coureurs. De start van de zaterdag zal nog aangenaam en vrij zonnig zijn, de derde vrije training zal dus zeker droog verlopen. Gedurende de dag raakt het echter steeds meer bewolkt en is er een (kleine) kans op regen, hoewel dit niet waarschijnlijk lijkt. De regenkans gedurende de kwalificatie ligt momenteel rond de 40%. De temperatuur stijgt licht ten opzichte van vrijdag, het wordt zo'n 28 graden.

Zondag gaat het circus weer los! De eerste Grand Prix zal dit jaar droog verlopen, met aardig wat wolkenvelden en een klein beetje zon. Het wordt net als zaterdag zo'n 28 graden en in de middag is er 20% kans op een klein beetje (mot)regen, maar dat mag geen naam hebben. De weergoden zullen dus geen bepalende rol spelen tijdens de eerste Grand Prix van het jaar.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen