Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Weet Hamilton in Brazilië af te rekenen met eigen kampioenssyndroom?

Hij werd al vijfmaal wereldkampioen Formule 1 en won liefst 71 Grands Prix, maar er is één ding wat Lewis Hamilton nog niet voor elkaar wist te krijgen: een race winnen na het kampioenschap voortijdig te hebben beslist. In 2015 en 2017 liep de Brit zeges mis, in 2018 kan hij orde op zaken stellen.

Hamilton veroverde zijn eerste twee wereldtitels (2008 en 2014) pas in de allerlaatste race van het seizoen en kwam zodoende daarna niet meer in actie. Toen de 33-jarige Brit twee weken geleden in Mexico zijn vijfde titel veiligstelde, was dat de derde kroon die voor het einde van het seizoen binnen werd gehaald.

In 2015 en 2017 kwam Hamilton er na het veroveren van het kampioenschap niet meer aan te pas. Het eerstgenoemde jaar werd besloten met drie tweede plaatsen, waar conculega Nico Rosberg de eerste bouwstenen voor diens succesjaar 2016 wist te leggen door elk van de resterende races te winnen. Vorig jaar begon Hamilton het Braziliaanse GP-weekend als viervoudig kampioen, na het kampioenschap evenals dit seizoen in Mexico te hebben beslist. In de kwalificatie maakte Hamilton echter een bijzonder foutje, waardoor hij crashte. Nadien moest hij vanuit het achterveld terugkomen, om als vierde te finishen. In de seizoensafsluiter op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi bleek Mercedes-teammaat Valtteri Bottas te sterk. Kan Hamilton afrekenen met het verleden, en in Brazilië eindelijk wél eens zegevieren na het kampioenschap voortijdig te hebben beslist? De Brit won tot dusver éénmaal op het Autódromo José Carlos Pace, dat was de regenrace in 2016.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'