Wehrlein geeft uitleg: 'Was niet fit door gebroken wervels'

13 apr. 2017 19:58 Redactie

Pascal Wehrlein bevestigd kwetsuur


Het was een opmerkelijke bekendmaking vlak voor de Australische Grand Prix. Pascal Wehrlein gaf aan niet fit genoeg te zijn om te kunnen racen, maar was wel medisch goedgekeurd en mocht starten. Hij voelde zich echter niet goed genoeg en bedankte, in overleg met het team, voor de race.

Wehrlein kwam tijdens de Race of Champions, die in het winterseizoen wordt gehouden, hard in aanraking met de bandenstapel nadat hij over de kop was geslagen door een stuurfout. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen en kon Wehrlein op eigen kracht de bolide verlaten. De blessure bleek echter ernstiger dan verwacht en Wehrlein moest de eerste testdagen laten schieten, waarna hij later ook de Grand Prix van Australië en China moest laten schieten.

Na het missen van zowel de Grand Prix van Australië als de Grand Prix van China kwam Toto Wolff met een verklaring: Wehrlein had meerdere rugwervels gebroken en kon daardoor niet in actie komen. In Bahrein bevestigde Wehrlein dit verhaal. "Ik heb inderdaad wat wervels gebroken en dat is indirect de reden dat ik niet kon rijden. Mijn spieren en het weefsel rondom de wervels was verslapt omdat ik niet kon trainen. Door de trainingsachterstand was ik niet fit genoeg om te kunnen rijden, maar nu ben ik weer helemaal fit", verklaart Wehrlein.

Helemaal pijnvrij is hij echter nog niet. "Natuurlijk voel je er nog wel wat van, het duurt weer even voordat alles volledig herstelt is. Maar nu ik de spieren weer volledig kan belasten groeit het snel weer aan, dus de race zal geen probleem zijn."

Rondom de blessure van Wehrlein staken veel geruchten de kop op, vooral omdat niemand informatie wilde geven over de aard van de blessure. Wehrlein zit daar echter niet mee en weet voor zichzelf dat het de juiste keuze was om niet te rijden in Australië en China. "Het is heel simpel. Als ik alleen wat spierpijn had gehad, denk je dat Sauber en Mercedes dan hadden geaccepteerd dat ik niet zou rijden?", bijt Wehrlein van zich af.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen